Bra på Netflix | Travelers

Netflix har verkligen varit på toppen när det gäller att komma med riktigt bra originalmaterial de senaste åren. Så en hel kategori för ”Bra på Netflix” känns passande. Vi börjar med den allra första serien som jag kollade in i år, vilket är Travelers. Det blir årets första serietips från mig till er. Happy 2017 :D

Vad handlar Travelers om?

Travelers är en ny kanadensisk originalserie från Netflix som handlar om att människan i framtiden kommer på ett sätt att skicka tillbaka medvetanden till vår tid. Jag vill inte säga mer av risk för spoilers men det är ett framtidsdrama som utspelar sig i vår tid och bara ger hintar om hur världen ser ut flera hundra år från nu.

Just det sistnämnda var en sak som verkligen intresserade mig. Inget sägs direkt, det läggs ut i små pusselbitar så att man förstår ändå. Bortser man från hela sci-fi grejen så känns det inte så långsökt, framtidsbilden i Travelers är nästan läskigt realistisk.

Därför är den bra

Jag gillar den för att av alla tidsresedraman som kom 2016 (ett helt inlägg om det kommer!) så är det här, enligt mig, den mest väl utförda och unika. Det är inte lätt att hitta en ny tagning på ett tema som har gjorts en miljon gånger förut men jag tycker att de lyckas. HELT unikt är det förstås inte men de lyckas paketera det på ett eget sätt.

Serien har en perfekt vill-se-nästa känsla och det händer saker hela tiden utan att den blir för deprimerande eller tung. Det är också en sak jag gillar, den är lagom allvarlig och har en blandning mellan action och lättsamma ögonblick. Som alltid med tidsresesande så finns det lite hål och konstig logik, där man får huvudvärk att försöka tänka ut allt. Men det var inget som störde mig för mycket.

Bra på Netflix - Travelers

Jag gillade verkligen gruppen av karaktärer tillsammans, vilket ofta är en förutsättning för att jag ska fastna. Jag gillade allihop men mina två favoriter var MacKenzie Porter som Marcy och Patrick Gilmore som David. Eric McCormack som MacLaren måste också nämnas eftersom han bar mycket av serien på sina axlar.

Så är ni ute efter att se något bra på Netflix med en sci-fi-twist så kan detta vara något för er!

Säsong 1 av Travelers består av tolv avsnitt och alla hittas på Netflix.

Comments

 1. Rebecka says

  Ska ju komma ett par till tidrese-serier nu i vår haha, börjar ju snart bli trött på det konceptet när alla kör på det ^^

 2. Linnea says

  Har du sett Netflix serien The OA?? Den är hur bra som helst. Otroligt välgjord och en unik story. Något nytt liksom. Den är på 8 avsnitt och man vill bara plöja nästa avsnitt så fort som möjligt! Både jag och sambon tittar och tycker mycket om den.
  Rekommenderas! Efter första avsnittet var jag hooked :)

 3. Joline says

  Håller med föregående kommentar om OA, den har varit en av de starkare Netflix-originalen tycker jag. Jag har börjat kolla Travelers men har inte fastnat tyvärr … Har svårt att få något grepp om karaktärerna/sympatisera med dom eftersom man vet att det bara är deras medvetanden i andras kroppar liksom. Plus att jag vill ha mer, känslor typ? Det känns rätt kliniskt än så länge med alla uppdrag och direktören hit och dit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.