Fem tips på bra läkarserier

Här kommer ett temainlägg som blev en dag försenat. Jag skriver dem veckovis tillsammans med KarinSara, Emelie, Felicia och Elsa. Den här veckan var temat yrke.

När det gäller vanligt förekommande tv-yrken så jag har jag vissa som jag har lättare att fastna för. Till exempel så kan jag kolla på hur mycket läkarserier som helst men när det kommer till polisserier så är jag långt mer kräsen. Deckarserier ligger nog längst ner på min favoritlista. 😅 För det här inlägget tänkte jag fokusera på läkarserier och tipsa om mina favoriter.

Fem tips på bra läkarserier

Tips på bra läkarserier - ER
5. ER // Cityakuten
1994-2009

Antal säsonger: 15

Måste förstås nämna den allra första läkarserien jag fastnade för! Jag såg den på tv när jag var yngre och jag älskade den, speciellt när läkarna stod inför svåra dilemman. Nu var det så länge sen jag såg den och jag minns bara bitar som fastnat hos mig, karaktärer jag gillade och scener jag tyckte var bra. Även om min smak som yngre inte är vad den är idag (hehe) så känner jag mig rätt säker på att jag inte minns fel. ER är ju inte en modern klassiker utan anledning.

Tips på bra läkarserier - Off the Map
Off the Map
2011-2011

Antal säsonger: 1

Off the Map fick bara en säsong, och den hade sina brister, men på det hela så är det en serie som är värd att tipsas om. Och positivt att den går snabbt att kolla igenom? Serien utspelar sig i en avlägsen Sydamerikansk by och är därför en annorlunda läkarserie för att doktorerna där fick hitta unika lösningar för att ta hand om sina patienter. Vill man se en läkarserie med en egen twist så ska man kolla in.

Tips på bra läkarserier - Private Practice
3. Private Practice
2007-2013

Antal säsonger: 6

Private Practice var den mindre flashiga lillasystern till Grey’s Anatomy. Den startade som en spin-off med att Addison från Grey’s åkte till Kalifornien för att jobba på en privat klinik istället för ett stort sjukhus. Under sina sex säsonger tog den upp flera viktiga storylines och jag gillade den för det avslappnade tempot (minus några crazy events), karaktärerna i grupp och humorn.

Tips på bra läkarserier - Chicago Med
2. Chicago Med
2015 – ?? (pågående)

Antal säsonger: 2

Chicago Med är del av den stora Chicago-franchisen på NBC och ofta min favorit i gänget. Serien fokuserar på läkarna som arbetar på akutmottagningen (men även andra avdelningar) på ett sjukhus i Chicago. Jag gillar karaktärerna, deras samspel och blandningen av medicinska fall/privat drama hos läkarna.

Tips på bra läkarserier - Grey's Anatomy
1. Grey’s Anatomy
2005 – ?? (pågående)

Antal säsonger: 13

Grey’s Anatomy är min obesegrade favorit bland läkarserier och en som jag fortsätter att återvända till även när jag tänker att de inte har något kvar att berätta. Serien är på sin trettonde (!!) säsong – och fler karaktärer än man önskar är inte med längre – men trots detta så fortsätter det att vara en sevärd och intressant serie. Den är också ett bevis på varför jag gillar läkarserier, att de kan vara lite lättsammare men samtidigt komma med tyngre/bra drama och få en både att skratta och gråta. Grey’s Anatomy har ju allt det. Fortfarande!

Hedersomnämnande

Några läkarserier som är väldigt omtyckta men som jag inte sett mer än några avsnitt av (så känner inte att jag kan uttala mig):

House, Scrubs och Nip/Tuck

💉💉💉💉

Gillar ni också läkarserier? Vilka är era favoriter?

Comments

  • says

   Nej jag hittar den inte heller på mina vanliga streamingsidor. Netflix, Viaplay, Cmore och HBO Nordic är mina go-to’s men ingen av dem har den. Tråkigt :/ Det som är kvar är att googla på ”Private Practice streaming” och se om du kan hitta något alternativ.

 1. says

  Jag är också en sucker för läkareserier. Följer Grey’ och Chicago Med nu, men har också fastnat för en gamla godingen doktorn kan komma på tv4 play. Så mycket nostalgi från barndomen :D

 2. Julia says

  House var min ER när jag var liten, det var den första serien som jag började följa på tv, varje tisdag klockan 21 satt man bänkad haha. Älskar Scrubs också, Grey’s gav jag upp för länge sen…

  • says

   Visst är det något ljuvt med tanken på den där tiden när man faktiskt hade en tid att bänka sig framför tvn för ett nytt avsnitt. Minns precis vilka serier jag fick göra det med, säsong ett av Lost var den allra sista, sen tog internet över.

 3. says

  Jag gillar Grey´s anatomy, men slutade titta på det vid något tillfälle, blev lite uttråkad, och har en del att se ikapp..får se om jag orkar ;-) Har svårt för Private practice, inte lika mkt hjärta och smärta som i Grey´s, gillar heller inte Addison… Tycker om House och scrubs väldigt mycket :-D

  • says

   Jag gillar Grey’s fortfarande! De har den där hjärtan/smärtan som du pratar om haha. Jag gillade PP för att det var en annan vibb, men jag gillade också Addison och ville att hon skulle få sitt lyckliga slut med!

 4. Edith says

  Älskar grey’s, är helt besatt av den. Började kolla i oktober-november skiftet och nu är jag redan på säsong 13. Mina betyg lär drabbas haha ;) som någon redan har skrivit: vet du vart man kan se private practise?

  • says

   Haha wow! Det är dedikation att se igenom det så fort!! Jag svarade på det ovan, tyvärr inte :/ Hittar den inte på någon av streaming-tjänsterna här i sverige. Får bli piratvägen om ni vill få tag på den. Jag säger till om jag ser den ploppa upp någonstans.

 5. Wilma says

  Åhh älskar Greys absolut en av mina favoritserier.

  Lite småkul att två av huvudkaraktärerna från off the map nu är med i Greys. :)

 6. says

  Åh off the map! Synd att den bara fick en säsong! :(

  ER köpte jag faktiskt de fyra/fem första säsongerna av, tyvärr blev jag lite less efter halva fjärde. :P Får kanske ta tag i det där..

  Grey’s la jag tyvärr ned. Men älskade den från början! :D

 7. Natalie says

  House är min ohotade etta. Relationen mellan House/Wilson är min favorit bromance nånsin. Slår Grey’s med hästlängder enligt mig. Hugh Laurie verkligen GÖR serien. En av de bästa castingarna ever.

  • says

   En vacker dag ska jag ta tag i att kolla igenom House!! Förstår ju att Hugh Laurie är som gjord för rollen eller ja, det har jag ju sett bara på de få avsnitt jag sett.

   • Natalie says

    Börja med att se avsnittet Three stories (vann en Emmy) från säsong ett om det tar emot att börja. Om du inte fastnar för serien efter det så gå vidare..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.