Förväxlingen på SVT

Jag fick ett så passionerat tips om Förväxlingen på SVT att jag var tvungen att kolla in direkt. Det är en turkisk dramaserie som snabbt blivit populär internationellt. Handlingen är en ganska klassisk historia om två tjejer som blir förväxlade som nyfödda, den ena får växa upp fattig och den andra rik.

Förväxlingen är inne på sin tredje säsong i Turkiet, på SVT kan man se hela den första säsongen (100 avsnitt) och det blev nyss klart att säsong 2 kommer att visas efter sommaren.

Förväxlingen på SVT

Vad tyckte jag om Förväxlingen på SVT?

Jag gillar verkligen när jag hittar tv-serier som inte är som alla andra jag tittar på, det är jag alltid på jakt efter. Så jag var verkligen spänd så att se vad jag skulle tycka om Förväxlingen. Men jag är ledsen att säga att jag verkligen inte förstod grejen? Ville gärna tycka om den så jag såg den och sen försökte jag igen ett par veckor senare men jag kunde verkligen inte fastna. För mig var det alldeles för over-the-top-supersåpigt för att jag skulle kunna fortsätta.

Efter fyra avsnitt kunde jag inte se mer för jag fick tvinga mig igenom avsnitten. Så jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här inlägget. Kanske fråga om det är någon mer som tittat? Och vad är det jag missar? Jag tyckte att det var så hyperdramatiskt att det gränsade till komiskt ibland. 🙈 Jag förstår att många har fastnat för den så berätta gärna vad det är som får er att gilla den om ni är en av dem!

Har du inte sett än men vill kolla in och se vad du tycker själv så hittar du hela första säsongen av Förväxlingen på SVT Play.

Comments

 1. Melinn says

  Omg vad intressant att du gör ett inlägg m just detta!

  Som en turk som har sett flera olika turkiska serier under min uppväxt och vuxna liv kan jag säga att Förväxlingen är en riktig b-serie sett till handling, skådespeleri och manus tyvärr, och jag förstår inte alls hur i all sin dar Svt kunnat välja ut just denna serie bland så många bättre turkiska serier, helt ofattbart tycker jag!

  Riktig kliché handling med en rik familj vs fattig men stolt familj, drama i form av folk som skriker på varandra stup i kvarten. Småaktiga karaktärer med ingen djup och väldigt undermålig karaktärsutveckling under seriens gång. För att inte tala om att turkiska serier är helt BESATTA av att enbart använda sig av ljushyade skådespelerskor! Det är het otroligt vad få olivfärgade skådespelerskor man finner i serievärlden där. Antagligen för att man vill ge ett sken av att vara så ”Europeiskt som möjligt.

  Måste säga att just denna form av serier är i Turkiet i majoritet och i mitt tycke b- serier. De positiva med Turkiska serier är att scenerna och dialogerna är ganska långa och känns mer organiska jämfört med engelska serier. Men ofta blir scenerna för långa och det finns oerhört många ”utfyllnadsscener” helt enkelt för att man måste komma upp i i 90 min som är standarden, detta för att kanalerna ska kunna lägga in så många reklam avbrott som möjligt. Reklam avbrott på ca 13 min är standarden men regeringen försöker tvinga kanalerna att dra ner på reklamtiderna.

  Riktigt intressanta turkiska ”A-klass” serier är väldigt få tyvärr men inte så svåra att hitta heller så, WHY SVT!? WHYY?! :(

  • says

   Vilken insiktsfull och intressant kommentar!! Superkul att höra om tv-kulturen i ett annat land. Men riktigt tråkigt med all denna whitewashing :O.

   Jag kände ju också att det var lite av en b-serie tyvärr (och vad tråkigt om det finns bättre!!) men många har ju fastnat för den. Så roligt samtidigt att folk kan få upp ögonen och gilla en turkisk serie med. Det tycker jag är positivt. 😊

   Jag får hålla utkik efter några andra turkiska serier då!

 2. A says

  Låter lite som den amerikanska serien switched at birth, åtminstone själva grundidén om att två barn ”byter” plats och växer upp rikt/fattigt.

 3. Ulrika says

  Har bara sett en liten snutt då och då när jag har blippat förbi. Tyckte att den kändes som den gamla såpan ”Days of our life” på dramaspeed : )
  Men det är ju en annorlunda serie, så det är ju roligt att de visar den – det ska ju finnas något för alla smaker.

 4. Maria says

  Fanns även en turkisk serie för några år sedan som SVT sände som hette Lögnen som fick riktigt bra kritik. Den beskrevs som ”en turkisk Homeland”… efter det sände SVT en turkisk dramaserie som hette 24 timmar. Så SVT haar sänt ett par turkiska dramaserier de senaste åren. De är verkligen populära men växlar i kvalit.

  SVT sände också tidigare i år ett israeliskt gisslandrama som hette just Gisslan. Haar för mig att det ska blien amerikansk remake. Precis som Homeland var baserd på en israelisk serie.

  ÄLSKAR utländska serier. Mer av det! Skulle var kul att se exempelvis franska/spanska serier.

  • says

   Jag borde verkligen bli bättre på att kolla in utländska serier. Fastnar jag så är det så roligt att få uppleva något som är mindre bekant för en än det vanliga amerikanska som man brukar titta på! SVT är ju ganska bra på att plocka in dem, hoppas att de fortsätter med det!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.