Lista: tv-serieåret 2016!

Idag är det årets sista dag så det känns passande att köra en sammanfattning över tv-serieåret 2016. Listan har jag lånat från Sara. 😘 Då kollar vi lite vad jag tyckt om tv-året som gått!

Tv-serieåret 2016

 • Årets beroende: Det måste vara SKAM. Kolla bara på den grad av besatthet som jag (och typ resten av landet/norden/världen) kände när vi började titta. Det talar för sig självt.
 • Årets snyggaste man: Cillian Murphy från Peaky Blinders är ju typ övernaturlig.
 • Årets vackraste kvinna: Claire i Outlander. Hon har hela paketet, a rare woman eller hur var det nu?
 • Årets finaste kärlekspar: Inget nytt här inte men Jamie och Claire i Outlander. Även Ian/Mickey i Shameless för att jag saknat dem så extremt.

 • Årets bromance: Alla killarna i SKAM. Älskar hur självklart accepterande de var.
 • Årets womance: Alicia Keys/Miley Cyrus i The Voice. Sicken girlpower i år.
 • Årets hej då: Vilket drama det var med The Good Wife. Känns som att det var det enda man läste om ett tag. Så ganska glad när den tog slut.
 • Årets nykomling som jag inte har hunnit se än: Har inte hunnit kolla in alla nya tv-serier från i höstas men å andra sidan har jag nog sett de som jag vill. Trodde att jag kanske skulle gilla Pure Genius men inte hört så mycket från den alls så tror jag kanske skippar.

 • Årets borde-bli-nerlagd: Det känns som att det är lagom nu för The Vampire Diaries så jag är glad att slutet kommer nästa år och att de har fått sluta med en (hittills) bra säsong.
 • Årets tv-comeback: GILMORE GIRLS, DET SKULLE VARIT NI SOM NÄMNDES HÄR. Istället…nej.
 • Årets WTF: Den andra säsongen av Mr Robot. Vad hände? Jag som älskade säsong ett kunde inte ens se klart på säsong två för allt blev så trippy. Plus, de fyra sista orden på Gilmore Girls. What.
 • Årets ”jag bryr mig inte ett skit”: Quantico? Slutade bry mig.

 • Årets mest excentriska TV-personlighet: Jude Laws påve i The Young Pope.
 • Årets sämsta nedläggning: Togetherness.
 • Årets käftsmäll: När Black Jack Randall antastade ett barn i Outlander. Överlag bara allt som rörde barn som for illa.
 • Årets skratt: Har väldigt svårt att komma på här. Brooklyn 99?

 • Årets gråtfest: Känns som att This is Us är den som rört mig till tårar på en veckobasis sen den började.
 • Årets bästa replik-person: Mon-El i Supergirl är hemskt quoteable med sina observationer om ”jordmänniskor”.
 • Årets breakup: Noora/William i Skam för att det var en sån avsaknad av break-up eller tillfredsställande slut. Det är det värsta.  They could’ve had it all!!!
 • Årets nykomling: Westworld eller Stranger Things. Kan inte bestämma.

 • Årets webb-serie: SKAM.
 • Årets ”snälla gå och dö”: Svarta hatten i Westworld. Ew.
 • Årets bästa skådespelare: Nej, vad svårt!? Tom Hardy i Peaky Blinders då för att han var seriöst med så lite men det är omöjligt att inte titta på honom. Oj, vad jag längtar efter Taboo.
 • Årets bästa skådespelare i en mini-serie: James Franco i 22.11.63. Förutom att han tydligen inte kan gråta på beställning så gjorde han sin roll bra.

 • Årets bästa skådespelerska: Millie Bobby Brown från Stranger Things. SÅ UNG, SÅ IMPONERANDE.
 • Årets bästa skådespelerska i en mini-serie: Jag måste säga pass här för jag har tydligen inte sett tillräckligt många miniserier.
 • Årets maraton av avslutade serier: Containment är en avslutad serie som jag såg igenom väldigt nyligen.
 • Årets maraton av pågående serier: StartUp! Blev så inne i den.
 • Årets bästa TV-ensemble: Vi ger den till Gilmore Girls för att de hade lyckats få tillbaka typ alla!? Det var imponerande.

Comments

 1. says

  Är också less på att det liksom inte är någon fortsättning alls på Nooras och Williams story. Men jag läste att han som spelar William inte ville vara kvar mera efter säsong 2 så det är ju hans feeeeel! :( So sad. Hade ju blivit för konstigt om det hade kommit en ny skådespelare att spela honom dock så är ganska glad att de inte gjort på det viset i alla fall.

 2. Jessica says

  Men, vad för drama krin the good wife har jag missat? Och jag trodde det skulle bli en säsong till av den, blir det inte det? Nooo

  Sen ang mini-serie så vill jag tipsa om flesh and bone om du inte redan sett den. 8 avsnitt, dans, bra skådespelare som faktiskt dansar på riktigt (inkl Alex wang från sytycd), påkostat och snyggt, story som inte är sådär självklar utan djup ocg lite mörk.

  • says

   Dramat var en massa rykten om ett bråk mellan skådespelarna som spelar Alicia och Kalinda, att de inte ens stod ut med att vara i samma rum längre. Sen skulle de ha en scen tillsammans i serieavslutet men så spelades den in med hjälp av en green screen (!!) och body doubles så de var inte ens tillsammans trots att fans verkligen sett fram emot att få en återförening. Ett tag kom artiklar varannan dag om det här. 😅 Här kan du läsa lite mer om det: http://www.vogue.com/13357483/the-good-wife-feud-julianna-margulies-archie-panjabi/

   Tack för tipset! Jag har bara sett ett avsnitt eller två av Flesh and Bone men det är kanske dags att ta upp den igen nu.

 3. says

  Så himla kul att läsa dina svar! :* Jag är väldigt sugen på att påbörja The Good Wife, bara för att jag även vill se spinoffen The Good Fight! The Young Pope har jag bara sett ett avsnitt av men det verkar som en lite trippy och rolig serie.

  Det är intressant, Tom Hardy är verkligen en karismatisk och fängslande skådespelare men av någon anledning klarar jag ändå inte av honom! Det är verkligen en hatkärlek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.