Mina bästa romantiska komedier (+ vad tyckte jag om La La Land?)

På onsdagar gör jag ett samarbete med KarinSara, Emelie, Felicia och Elsa och den här veckan var temat kärlek. Riktigt passande eftersom det var Alla Hjärtans Dag igår och jag ändå har lust att skriva om romantiska saker. Igår såg vi La La Land på bio, hade sparat den till Valentines! Och tänkte att när jag ändå skriver vad jag tyckte om den så kunde jag berätta om mina bästa romantiska komedier samtidigt.

Mina bästa romantiska komedier

Det är något med romantiska komedier. Det är bara så skönt att slappna av framför? Och de som jag gillar mest kan jag se en massa gånger om utan att tröttna. Det är ofta de där filmerna som kanske inte är bäst (men visst är det skönt att inte behöva bry sig om det) men som man å andra sidan kan se om och om igen. Ska tipsa om mina favoriter idag!

Mina bästa romantiska komedier

Mina bästa romantiska komedier

❥ A lot like love. Med Ashton Kutcher + Amanda Peet

Vet ni känslan när man nästan inte kan förklara varför man gillar något? Man bara…gör det. Precis så är det med den här filmen. Jag har tyckt om den ända sen jag såg den för första gången. Det är bara en sådan typisk lättsam romantisk komedi med bra kemi på huvudpersonerna och inget tungt, inget jobbigt. Bara kul. Av någon anledning har just den här fastnat.

Mina bästa romantiska komedier

❥ Clueless. Med Alicia Silverstone + Paul Rudd

Prata om bästa romantiska komedier och inte ta upp Clueless? As if! Vilken himla ikonisk film och man kan ju citera sönder den. Jag älskar verkligen Clueless, en av mina första encounters med en romcom och jag äääälskar hur roliga de är. Tidlös klassiker right here.

Mina bästa romantiska komedier

Someone Like You. Med Ashley Judd + Hugh Jackman

En riktig favorit. Jag upptäckte den när jag var ung nog för att den ska hamna i ”jag älskade den när jag var ung så därför kommer jag alltid att älska den”-facket. Den här filmen har jag sett så många gånger att jag nog kan hela utantill. OCH den har en ung Hugh Jackman. Mumsfilibaba.

Mina bästa romantiska komedier

❥ Love Actually. Med alla brittiska kändisar man gillar. 

VEM ÄLSKAR INTE LOVE ACTUALLY? Har svårt att se hur man kan gilla genren romantiska komedier och inte gilla Love Actually. Den här filmen har jag tyckt om sen första gången jag såg den, jag älskar alla små historier och hur man kan hitta nya nyanser av dem varje gång man ser. Detta är ett julmåste och måste kollas in minst en gång per jul.

Mina bästa romantiska komedier

❥ The Holiday. Med Cameron Diaz + Jude Law + Kate Winslet + Jack Black

Precis som ovan är det här ett julmåste. Jag gillar Camerons och Judes historia mest och det är bara något så drömmigt och romantiskt över hela filmen. Är jag på det humöret så är det PRECIS en sån här film jag vill se för en massa on-screen romans.

❥❥❥ Fler favoriter: Bridget Jones’ Diary, The Notebook (duh), Notting Hill, The Proposal, Pride & Prejudice (med Colin Firth förstås) och 10 Things I Hate about you. 

Vad tyckte jag om La La Land

Vad tyckte jag om La La Land?

Det känns bra att avsluta med La La Land när vi snackar romantiska komedier. En av årets mest hypade filmer! Jag hade verkligen sett fram emot att se den på bio, den har alla förutsättningar att bli en ny favorit.

Historien är ju ganska enkel ändå men det är ju utseendet och utförandet som är det som får en att haja till. Visuellt vacker, snyggt klippt och en känsla från förr och hur det inte kommer sådana här filmer längre. Det gillade jag verkligen. Kanske lite besviken på kemin ibland? Kunde få lite BFF-vibbar från Ryan Gosling och Emma Stone. Som att det inte var någon tvekan om att de tyckte om varandra men mer platoniskt och inte med sizzling kemi. Men det kändes okej.

Jag tyckte om La La Land. Musikaler är verkligen min grej så jag blev glad av all musik och dans, sånt älskar jag. Just för att jag haft skyhöga förväntningar så blev jag någon procent besviken. Men jag gillade verkligen slutet och när jag gick därifrån kände jag mig glad. Det här året har jag varit flitig och sett en hel del andra oscarsnominerade filmer också, jämfört med dem sticker La La Land ut som en mycket mer behaglig upplevelse (hehe) men jag tycker inte att den nödvändigtvis är en av de allra bästa.

Vad tyckte ni om La La Land? Och vilka är era bästa romantiska komedier? 

Comments

 1. Linnéa says

  Clueless, the Holiday och Love Actually är tre av mina absoluta favoriter också! Måste även tipsa om Casanova och Wimbledon som nog är de allra bästa, om du inte redan sett dem. Heath Ledger, James McAvoy och Paul Bettany är så fantastiska i dem och höjer dem verkligen så mycket. :)

 2. says

  Jag älskade La la land, men sen hade jag inte läst så mycket om den innan heller. Tyckte inte att deras relation var platt, tvärtom så tolkade jag det som en mer äkta relation som bygger på mer än attraktion (som så många andra relationer i populärkulturen). Älskade den, grät som ett barn. Funderar på att se den på bio igen, till och med.

 3. says

  Min favorit är utan tvekan The Notebook, men håller med dig om love actually det finns väl ingen som tycker illa om den här filmen? och jag tycker också om A lot like love, den är annorlunda mot alla andra romantiska komedier vilket jag gillar.

  • Ida says

   Haha, jag tycker illa om Love actually!!
   Har försökt sååå många gånger för varenda kotte har den som bästa julfilm osv, men det går bara inte. Jag tror inte ens jag lyckats stå ut till slutet än, som längst har jag nog tagit mig till mitten ungefär.
   Men jag är nog fasligt ensam om denna åsikt ;)

 4. Teresa says

  Du har redan nämnt de bästa filmerna och jag är kanske knäpp, men jag är svag för Adam Sandler (även om han är på gränsen till lite väl barnsligt löjlig ibland..) Men har alltid älskat 50 first dates :) Tycker den är mysig. Och så 10 orsaker att hata dig, hur heeeeet är inte Heath Ledger i den 😍😍😍

  • says

   Älskar verkligen 10 orsaker!! När Heath sjunger där i slutet *total swoon* 😍😍😍

   Adam Sandler är inte min största favorit i världen men tycker han kan vara rolig (i vissa filmer) 50 first dates tyckte jag också om!

 5. says

  Åh, många bra romcoms! Fullkomligt ÄLSKAR Clueless och blir typ förbannad varje gång jag visar den för någon vän som inte uppskattar den lika mycket. Jag är annars en sån som föredrar A Walk to Remember framför Notebook. Annars är nog min favvo Submarine! Otroligt söt film.

 6. says

  La La Land är ett mästerverk!
  Det är sällan man får en sån här typ av film som är så välgjord och välskriven rakt igenom. Jag har nu rullat igenom den tre gånger och den blir bara bättre när man hittar små detaljer som verkligen är så väl ihopsatta. Världsklass.

 7. says

  Fun fact om A Lot Like Love: Ashton fejkar hur dåligt han sjunger. Han står ju och spelar gitarr och sjunger för Amanda Peet. Han sjunger egentligen riktigt bra! :) Min favoritscen är när de är nakna i öknen. Det är så romantiskt.

  Har aldrig sett Someone Like You, men gillar Ashley Judd!

 8. Lotta says

  Älskar love actually. Även love Rosie(!), clueless, dear John (kollade dock om den nyligen och eeh störde mig på en del saker haha)

 9. Matilda says

  Det var kul att stöta på er på bion igår :) och jätteroligt med vårt oscarsmaraton. Väldigt tunt med romantiska komedier där dock… om man inte räknar din romans med andrew garfield och brorn i hell or high water förstås ;) Jätteroligt inlägg att läsa! Försöler komma pä någon egen favorit men detta är inte min bästa genre. Håller med om Notting hill iaf :D

  • says

   Just det 😝

   Nej du är ju faktiskt ingen stor romcom-tjej! Den enda jag kan komma på som du älskar är ju Dirty Grandpa men den kanske inte räknas som romantisk komedi 😇😉😅

 10. says

  Åh, The holiday och Love actually är favoriter här med. men annars Hot chick, Just like heaven och Om en pojke romantiska komedier jag aldrig får nog av :D

 11. says

  Åh Clueless har verkligen det där speciella som man vill ha i en film. Älskar den! Minns hur överlyckligt glad jag blev när dem ”fick” varandra mot slutet haha.

  Måste göra ett eget inlägg om detta tror jag någon gång i framtiden (när jag hinner drömma mig tillbaka)

Trackbacks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.