Recension: Alcatraz

Gissa vad den här serien handlar om? Just det, fängelset Alcatraz. Det var värstingstället och ogenomträngligt tills början på 60-talet då det stängdes för alltid. De 300 fångar som fanns på plats förflyttades då…eller så sägs det. I själva verket försvann de spårlöst och nu, 50 år senare, börjar de dyka upp igen!

Det här är en ganska på förhand hypad serie, har hört mycket om den hit och dit långt innan premiären. J.J. Abrams står bakom, ett namn man säkert känner igen från Lost. Jag var helt beredd att bli besviken som man kan bli på upphypade serier. Men det blev jag  inte.

Jag är glad att det var två avsnitt, istället för bara ett. Jag var lite förvirrad efter första avsnittet, visste inte riktigt hur serien skulle läggas upp. Man fick en bättre uppfattning av det efter nr 2. Så om ni ser, se både. Det andra var bättre än det första!

Egentligen är jag så trött på att allt jämförs med Lost hela tiden. Allt är ju ”den nya Lost” (förutom att det inte alls är det sen i slutändan). Det är väl serieskaparnas dröm, att få ett lika stort fenomen som folk kan bli lika besatta av och spendera hela sin fritid på att skapa teorier. Nu var det ju nästan oundvikligt eftersom det är samma hjärna bakom. Och jag hoppas att den kan få in lite av det som gjorde Lost till en bra serie. Vill inte jämföra riktigt än, men vi får se.

Upplägget är ganska spännande, om de sköter sina kort rätt. Jag gillar mystiken, potentialen med alla fångars historia. Men det blir lätt tjatigt om varenda avsnitt är uppbyggt på samma sätt med en ny fånge som skall fångas. Jag har inget emot avsnitt som fokuserar på en karaktär i taget, i själva verket är det ett bra format. Men då måste resten av avsnittet vara sammanhängade med tidigare historia. Man måste få se tidigare karaktärer också. Stand alones uttråkar mig alltid i längden.

Jag gillade det såpass mycket att jag känner mig hoppfull. Jag vill gärna att det ska vara bra. Jag behöver en ny spännande och mystisk serie i mitt liv! Det finns potential, det är intressant med fångarna. Jag vill bara veta hur alla hamnade på Alcatraz från första början!

Vi hoppas på den här serien. Om ett par avsnitt borde det vara tydligt om det faktiskt är en ny Lost eller ännu en besvikelse. Har varit lite för många av dem på senaste tiden! Håller på dig, Alciz!

Comments

 1. Anna says

  Jag såg fram emot den här serien men blev ganska besviken, tyckte det var så ointressant att jag gav upp efter halva första avsnittet. Kanske får ge den en ny chans i framtiden nångång och man kanske inte ska döma ut en serie helt efter bara ett halvt avsnitt, men just nu lockar andra serier så mycket mer :P

  • says

   Jag tyckte att det blev bättre med andra. Men jag var aldrig så uttråkad att jag ville stänga av, så då kanske det inte var något för dig just nu. Kan ju alltid kolla in i framtiden som du säger. Så tänker jag med ibland!

 2. says

  Jag gillade den också, Lovisa! Det enda jag inte köpte var Hurley f’låt Jorge som doktor. Jag gillar hans karaktär och så men att han skulle vara ett geni? Tss… Annars ser jag faktiskt fram emot nästa avsnitt. Kände du igen hon i huvudrollen då? Jag var tvungen att imdb:a. Och ba: jaaaa, så klart! (Sons of Anarchy-Polly från säsong 2)

  • says

   Jag blev glatt överraskad! Nej, det köpte jag då inte heller. Småklantig comic relief? Yes. Geni? Hmm, no.

   Haha dåligt SOA-fan är jag! Kände inte ens igen henne. Tyckte bara att hon liknande Starbucks från BSG. Men nu när du säger det så är det ju helt självklart! Den där jobbiga bruden!

  • says

   Det har bara gått 11 avsnitt på säsong 3 än så länge! Jag skulle gissa på 22, tror att det är så många det har varit i S1 och S2. Serier brukar ligga runt det!

   Har inte fått en officell förnyelse…men den är såpass populär att man gott kan räkna med en säsong 4 redan.

   Tack så mycket! :)

 3. Emma says

  En serie som du verkligen borde kolla på är Sherlock! Med Benedict Cumberbatch som Sherlock Holmes och Martin Freeman som John Watson.

  Verkligen en av de bästa serier jag någonsin har sett.

 4. says

  Åh, vad najs att det låter bra! Jag har väntat på den så länge nu, var ju till Alcatraz i maj så då känns det liksom extra spännande att se serien :) Men jag bor hos moster som bara har mobilt bredband, kan bara streama PLL, one tree hill och vampire diaries (knappt det, har behövt köpa extra datatrafik två gånger bara i januari…), men jag ska nog hem till byn en sväng nästa helg så då ska jag toktanka och bunkra upp! :D

  • says

   Vad häftigt att vara där! Jag satt faktiskt och tänkte att det hade varit riktigt coolt. Är nog extra roligt för dig att se serien då ;D

   Jag hade blivit galen av att bara ha mobilt! Man får åka och bunkra upp som du säger hehe

 5. says

  Vi har bara sett det första avsnittet än så länge och fullkomligt älskade det båda två. Så om det är så du säger att avsnitt två är bättre så funderar jag på att slänga ungarna i säng redan nu så vi kan titta direkt ;)

 6. marie f says

  Va kul. Då ska jag börja följa den. Ps hur går det med angelthon. Har just själv avslutat tvåan och börjat på trean. Glömt hur mycket jag ääääälskar den här delen av angel. Har du fattat vem Lorni är än? Och har Fred kommit in i bilden än? Min favvo efter Lorne. Det är så grymt mycket övverraskningar som väntar. Dessutom är ju två av mina favvoritpar fortfarande oannonserade.

  • says

   Det går ganska sakta. Jag är fortfarande på säsong 1! Har bara två avsnitt kvar, men det är svårt när jag har så mycket annat att hålla mig uppdaterad med. Lättare när allt annat är på paus! Det hjälper inte att den inte varit den mest engagerande serien direkt. Men när jag väl börjar på säsong 2 så får jag se om det blir bättre. Annars stannar jag nog där!

 7. Rob says

  Det skulle vara synd om gillade Buffy att du skulle missa att se Angel s. 5.
  Det är den säsong som påminner mest om Buffy plus att Spike is back in business.

  • says

   Jag ska ge den en chans bortom säsong 1. Men just nu är den inte vidare bra!

   Hm, är Spike tillbaka? Jag trodde han skulle var död vid det laget. Är inte S5 efter Buffys slut?

   • Rob says

    Jo en säsong efter buffys sista. Han dog i Buffy men kom tillbaka i Angel.
    Säsong 5 skiljer sig ganska mycket från de 4 första säsongerna.
    Det beror mycket på att Spike kommer in och sätter en helt annan ton på serien, mindre dyster och mer humor. Som sagt det är det närmaste du kommer Buffy. Den bästa säsongen!
    Ett tips till när vi ändå är inne i Whedons universum. Firefly ett måste om du inte redan har sett den . Ett litet mästerverk som bara gjordes i 14 avsnitt.

    • marie f says

     Men dystert är inte alltid dåligt. Buffy 6 är ju jättemörk. Jag tycker trean är sjukt bra i angel. storylinen är gryyyyym. Älskar romanserna och alla triangeldraman. Så om du inte ger det till trean så kommer jag och jagar dig i sömnen mhuuuhhaaa..

 8. marie f says

  Hihi..förlåt att jag är så påstridig.
  Vänta du med angel om det ät bättre för dig. Det är bara det att du har buffy färskt…så fet är så synd att låta det gå för lång tid. Jag blir skitstörd över alla som säger att du ska titta på angel bara för säsong 5 skull. Visst. Spike är helt sjukt grym i 5:an. Faktist ännu mer än i Buffy eftersom han nu äntligen får va en bad as med en själ i stället för bara flummig som i s7. Och spelet mellan Angel och Spike sååååå sjult snyggt gjort. Men. Angel 2 är fortfarande en transportsträcka till kliman som kommer i 3an. och jag veeeet att du kommer bli frälst och fast när deras riktiga öden börjar ta fart. Lita på mig….jag har inte förutsätt fel förut elller hur…hihi. Jag hade kunnat spoila dig till att titta på serien. Men jag vädjar istället. Snäääälla ge den till tren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.