Recension: Santa Clarita Diet

Santa Clarita Diet på Netflix

Santa Clarita Diet på Netflix

Santa Clarita Diet är en ny originalserie från Netflix med Drew Barrymore och Timothy Olyphant i huvudrollerna. Det är en blodig komedi som handlar om ett par som försöker få det att funka – trots att hon bara äter mänskligt kött.

↑ Visst låter det ganska udda? Det är det också! Jag kollade in de första avsnitten och visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig. De är inte först ut att göra en serie om zombies, men deras tagning på den känns väldigt unik. Det är extremt mycket blod (varning till känsliga!!) men allt har en humor. Jag tror verkligen att det är en hit or miss. Antingen tycker man att den här serien är fruktansvärd – eller så tycker man att den är hur kul som helst.

Jag skrattade till flera gånger och jag tyckte att Timothy Olyphant var väldigt bra i sin karaktär. Det var så absurt roligt på något sätt med deras vardagliga gnabb över icke-så-vardagliga saker. Men allt sprutande blod var nog lite för mycket för mig. Det finns en gräns och jag kände att det var lite väl vidrigt ibland.

Dexter möter Desperate Housewives

Ska vi kalla den Dexter möter lite Desperate Housewives? Den har inte alls samma känsla som någon av de två nämna serierna men det fanns liknande element och det var min spontana tanke när jag tittade. En humoristisk version av Dexter och det amerikanska surburban life (med hemligheter under ytan) var väldigt Desperate Housewives. Det är den närmsta liknelsen jag kan hitta åt er.

Santa Clarita Diet är riktigt skruvad – men gillar man humorn så kan det vara en total hit. Jag har inte riktigt bestämt mig än men jag tror att det lutar åt att jag är för äckelmagad för den, trots att den kunde vara kul. Känner ni er nyfikna så kolla in och se vad ni tycker. Ni som redan har sett, vad tyckte ni??

Hela första säsongen av Santa Clarita Diet (tio avsnitt) finns på Netflix.

Comments

 1. Caroline says

  Jag har svårt för zombies. Har aldrig tyckt att fenomenet är nåt kittlande spännande utan bara rakt av äckligt. Men Drew Barrymore är ju med i det här, så jag var tvungen att kolla in första avsnittet! Men nä… äcklet alltså. Jag klarade verkligen inte av det. Hade en äcklad magkänsla i typ ett dygn efteråt. Men jag absolut förstå att det finns folk som älskar sånt där! Jag är bara inte en av dom. Kände inte att jag uppskattade humorn heller. Nä, jag gav upp efter ett avsnitt o är riktigt glad över det! ;)

  • says

   Haha ja jag förstår precis. Jag är ändå okej med lite äckel men det gick förbi det. Fick faktiskt lite kväljningar när jag låg och tänkte på det senare på kvällen…😳

 2. Valentina says

  är lockad att se den, liksom Drew Barrymore är med i den.
  kanske sover fortfarande men vad har zombies med den här serien att göra? hon e väl ändå en vegetarisk kannibal?

  • says

   Risk för lite spoilers men hon dör och sen kommer hon tillbaka och vill bara äta människokött…de kallade det för zombie ett par gånger i serien men egentligen har hon ingen solklar ”diagnos”. 😅

 3. says

  Ok, jag har varit mycket peppad på denna men har också svårt för, för mycket blod och köttätande. Har inte kunnat titta på Izombie (vilket jag tycker är såå synd då jag älskar Veronica Mars) av den anledningen, hjärnor är läskigast.. tror jag ska hålla mig borta från denna faktiskt..

  • says

   Jag tycker iZombie är mycket mer vänligare än denna nya serien. När Liv äter hjärnor tycker jag inte det är så farligt, de ser mer ut som gele godis för det mesta tycker jag ;)

   • says

    Ja definitivt!! iZombie är inte ens en fjärdedel lika grotesk. Tycker den är väldigt snäll som Micaela säger. Det ser inte så farligt ut när det ser ut som godis (och man vet att det är det med). Haha!

 4. says

  Jag har också tittat på ett par avsnitt och måste säga att jag instämmer helt i det du säger med att den verkligen är på gränsen ibland (läs: ganska ofta), men trots det så är den riktigt rolig och jag skrattar högt då och då :D
  Timothy Olyphant var min stora anledning att titta på Santa Clarita Diet från början, då jag inte är så förtjust i Drew Barrymore. Trots att hon visserligen är rolig i serien så har jag stundtals lite svårt för henne där också (det kan ju iofs bero på hela Zombie-grejen…). Timothy är verkligen jätterolig men han spelar verkligen en så mesig make att jag ibland vill skrika åt honom ;) Det betyder väl bara att han gör sin roll bra då… haha!

  • says

   Precis så! Tycker också att Timothy stal showen. Tyckte först att han var lite överdriven (alla var det) men sen blev det roligt. Och jaaaa, en sån total mespropp. Det gör det extra kul, har bara sett honom som macho förut. 😂 Helt andra roller.

 5. Clara says

  Nej, denna kommer jag inte att kolla in. Klarar zombiesar, men när det är mer mot kannibalism så tackar jag nej. Men tack för recensionen, då vet jag iallafall att jag inte ska kolla denna, haha. Enligt kommentarerna innan här så verka den äcklig och blodig. Men asså känns som det är mycket med att äta människa nu, typ som den där filmen Raw och så denna serie…

  • says

   Äcklig och blodig var den definitivt. Inte ens bara det, de tog det snäppet längre flera gånger och det var då jag verkligen fick titta bort. Du gör helt rätt i att skippa den om du inte gillar det!!

 6. patricia says

  Jag kollade igenom hela säsongen igårkväll, men när hon kräkte ihjäl sig (bokstavligt talat) haha, så var jag själv påväg att spy. Jag fick kolla bort några gånger när det blev för mkt blod men det var något som höll mig intresserad. Gillar Drew Barrymore så kan va det, sen så älskar jag Desperate housewifes och tyckte jag fick vibbar från den så kommer det en säsong 2 kommer jag kolla in den också! Lätt att kolla igenom då det är korta avsnitt =)

  • says

   Åh fy… påminn mig inte. Spyan var faktiskt en av de värsta grejerna för mig. Efter jag hade sett så låg jag i sängen och tänkte på serien och då kom spy-scenen upp och jag började få kväljningar.

   Har läst att den blir bättre och bättre dock?? Jag får se om jag ser igenom säsongen eller inte. Vet inte om magen vill det. 😱😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.