This is Us 1×11 ”The Right Thing to Do”

Idag är det bara en vecka kvar tills This is Us kommer till Tv3, den 19 januari har den premiär på svensk tv. Hoppas resten av er som inte kollat i amerikansk takt kollar in då! I USA kom This is Us tillbaka igår och avslöjade vad som hände med cliffhangern i slutet på julavsnittet.

Klicka in i inlägget för att läsa vad jag tyckte.

This is Us säsong 1 avsnitt 11
Bild: Ron Batzdorff/NBC

This is Us 1×11 ”The Right Thing to Do”

Så Toby är helt okej. Hm….jag är ju inget monster som önskar död åt hans karaktär. Men när han låg där och bara ”MOUNT MEEEY” så kände jag lite att jag bara ville att han skulle försvinna. Hans charm är lika med icke-existerande för mig. Dålig cliffhanger dessutom när allt bara var helt okej, ingen spänning. Har sett för mycket på Grey’s tror jag för hela tiden satt jag där och väntade på att han skulle crasha eller att något skulle hända.

Jag älskar William så mycket att det är lite oroväckande. Vill inte ens tänka på att han ska försvinna!?!?!? NOOOOO. Att han är så bekväm med Jesse är så gulligt. Randall med honom i soffan var det roligaste/mest awkward ögonblicket i avsnittet.

Randall och Williams konversation var den sorgligaste och då tårarna kom. Snyft.

Olivia kom tillbaka! Kevin är ju bara helt klart bättre med Sloane så bra val men varför var han tvungen att säga så? Taskigt. Han är så dum ibland, vem vill vara med någon som egentligen inte vill…utan känner att det är ”the right thing to do”?? Verkligen kul att veta det. 🤔

Jag har så mycket att säga om tillbakablicken. Det är sådana grejer som får mig att bli tokig. Fattar inte riktigt amerikanernas inställning till space ibland heller. Klart man kan bo i en trea (två sovrum) när man har tre bebisar? I början behöver de väl inte ett varsitt rum. Att bo där i 2-3 år hade gått. Kändes så jobbigt bara att Jack fick förnedra sig och gå till sin pappa och skuldsätta sig bara för att Rebecca skulle få sitt hus. Och utan att prata med henne först? Det känns som att han är så desperat av göra henne lycklig att han gör vad som helst. Att skuldsätta sig och köpa ett hus måste ju vara ett beslut två vuxna personer talar om först.

Och bara en notering. Scenen när de fick reda på att de skulle få trillingar!? What. Från en person som varit på ultraljud så är det inte alls hur det går till. Inte ens nära? Det är inget möte efter ett ultraljud, man ser på skärmen och de berättar då när man ligger i stolen. De tar inga kort och sparar den konversationen till senare. Och OM de hade gjort det så hade jag definitivt trott att en massa var fel. Liten grej jag vet men det är sånt man kan höja ögonbrynen åt. 😅

Comments

 1. Liz says

  Håller med dig som vanligt :)
  Dock tycker jag att man sett många amerikanska serier där de har ett ”möte” efter ultraljudet, speciellt äldre serier/småstads. Såklart sett många gånger där det går till som hos oss också. Vet dock inte hur det är i verkligheten ;P

  • says

   Har sett fler sådana här ”par får reda på att de väntar sexlingar” på youtube än jag vill erkänna haha och baserat på det så går det till samma som här hos oss. Men aldrig sett någon från 70-talet visserligen så det kanske var så förr då. 😅

 2. says

  NU har jag _äntligen_ sett ikapp alla avsnitt!!!! Hurra!! Så mysigt ju, får verkligen Parenthood-vibbar. Bara så deppigt att veta att min favoritkaraktär kommer dö? Men inte veta hur eller när? Älskar Jack & Rebecca, äkta relationship goals. Sånt extremt snyggt par att jag blir typ stressad, haha. För alltså Milo…………………. He-rre-gud. Vet exakt en människa här på jorden som kan bära både mustasch och slipover (?! ew) samtidigt och ändå vara snygg och det är just han. Good lord. Och så fantastisk make och farsa dessutom. Goalsgoalsgoals. Ibland i hans bästa pappa-scener leker jag lite att han är Jess Mariano och är en gosig farsa med sina och Rorys barn :’) A girl can dream ;)

  Anywho: TACK!!! Jag avskyr Toby. Extremt störig karaktär. Älskar dock Kate så blir så frustrerad att hon håller fast vid honom. Hon är värd så mycket bättre!!!! Och kände mig som tidernas svin när jag satt där efter cliffhangern i avsnitt 10 och hoppades litegrann att han skulle dö hehe.

  • says

   Yaaaaay!!! Välkommen in i This is Us-gänget! Håller med om Milo!! Så drömmig att det inte är sant. Jag älskar den helskäggiga looken mest (så snygg) från när de är yngre men han får till och med mustachen att funka. Då kan man bära upp vad som helst. 😇 Gillar hur du tänker haha.

   Eller hur….jag hoppades också på det. 😳 Om en karaktär ska vara jokester och skämta precis hela tiden…så kan han väl i alla fall vara rolig?

 3. says

  Den här serien är så mys! Älskar den! Milo/Jack är så underbar!

  Tänkte också på det med lägenheten. Den kunde de väll bo ini nåra år för att spara till nåt större.. (precis som Rebecca föreslog om att bo hos sin mamma i nåra år). Men förstår inte hur Jack tänkte från början med barnvagn och trapporna.. de hade ju varit krångligt endast med ett barn.

  Haha tänkte exakt samma när de fick reda på att det var trillingar. Har de inte gjort ultra ljud osv?? Konstigt.

  • says

   Eller hur?? Det var ju inte helt genomtänkt. En barnvagn som ska upp för trappor är aldrig en bra idé, ett barn eller tre. 😂

   Det måste ha gjorts så för dramatiska skäl. Konstigt. 😳

 4. says

  Funderade också vad Kevin höll på med när han pratade med Olivia och bara ”the right thing to do”, gillar Kevin men ibland blir jag så trött på honom..

  Tyckte det var så jobbigt att se när Jack åkte till sin pappa av så många anledningar och pappan verkade ju vara en lika hemsk människa nu som han var när Jack var mindre, tyckte det värsta var när Jack fick sitta där och höra allt hemskt hans pappa sa t.ex. att han sa att Jacks mamma var likadan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.