This is Us 1×14 ”I Call Marriage” (m.fl)

Här kommer ett lass med tv-kommentarer från mig! Resten från veckan kommer på söndag. 😊

This is Us säsong 1 avsnitt 14

Klicka in för att läsa om: Supergirl 2×11, Timeless 1×14, This is Us 1×14 och The 100 4×02.

Supergirl 2×11 ”The Martian Chronicles”

Tyckte det var så kul när Kara berättade för Alex att Mon-El sagt att han gillade henne och Alex bara ”I’m so shocked”. Riktigt taskiga/sårande kommentarer av Kara dock?! Mer om det längre ner. Det var ju i alla fall ett stort avsnitt för Kara och Alex, deras systerrelation är en en stor stomme i serien. Kara är ju aldrig missunnsam men lite barnsligt självisk och rädd för att förlora sin syster? Absolut. Och det var fint att de fick reda ut det. Stackars J’onn. Jag tyckte att hans kärleksförklaring till M’gann var så gullig. Och bara för att den var det så försvann hon. :( Annars är det inte min favoritgrej när de är sina fulla ”martian”-jag för effekterna blir helt enkelt…ja, lite löjliga. Heja Alex som fick Kara att inse att hon ljuger för sig själv när hon tänker att hon inte gillar Mon-El. Jag menar, vem hade inte gillat honom? Right!? Men i sann frustrerande-style så är de inte redo att ge utdelning än utan när Kara vill så måste något hindra henne från att säga vad hon känner. Kanske lite av en överreaktion att säga att han gått vidare. Speciellt med tanke på att det sista hon sa till honom var ”åh skulle aldrig vara ihop med någon som dig”. En lunchdate är väl inget frieri direkt. EN LUNCHDATE! Men det är bara en tidsfråga innan de två blir ihop ändå så känner mig chill.

Timeless 1×14 ”The Lost Generation”

Det kändes att Wyatt saknades på det där uppdraget. Det blev tomt. Och ganska trist med honom i ett mörkt förhörsrum. Jag tyckte att avsnittet var rätt segt, trots att det var ett viktigt avsnitt för storyn. Nu börjar det hända saker när förutsättningarna ändras. Är helt för deras lilla hemliga klubb att ta ner Rittenhouse. Nu börjar det bli intressant!

This is Us 1×14 ”I Call Marriage”

Det smärtar mig att se hur jobbigt Randall har det med William. Med all rätta!! Och darret i slutet?? Alltså det måste vara för all stress och känslor han trycker tillbaka för ger de honom någon sjukdom typ Parkinson så blir jag riktigt ledsen. ENOUGH med att ens favoritkaraktärer får hemska öden. Det räcker med två dödsdomar för mina favoritkaraktärer. :( Jag önskar så att det inte var på väg för någon av dem. Blev stressad att se Jack för barnen var i rätt ålder för när han dog och bara urghhhhhhhhh, det kommer göra ont att se. Och jag kan inte förstå hur Rebecca väljer Miguel senare, förstår verkligen inte. Kommer hon åka iväg på sin turné och, hemska tanke, Jack dör när hon är borta? Så grymma kan de inte vara. Kevin och Sophie är väl ganska aw. Det är första gången han verkligen kämpat för något. Med de andra kärleksintressena kändes det som att det bara ramlade över honom men här känner jag det genuina intresset. Väntar dock på att Kevin ska få en riktig storyline? En som inte är kopplat till en tjej. Kate förtjänar också så mycket bättre än både Toby (som alltid ska få henne att göra som han vill och annars ge dåligt samvete) eller den här nya killen som tror att han känner henne så bra och vet vad hon vill. Jag röstar på ingen av dem tack.

In other news, Milo Ventimiglia är perfekt (överraskar några som sitter och tittar på This is Us):

The 100 4×02 ”Heavy Lies the Crown”

Heavy lies the Crown, indeed. Riktigt tuffa beslut det här avsnittet. Tycker att Octavia måste lugna sig lite, hennes hjärna börjar tänka lite väl mordiskt. Hon får börja titta över sina val. ;) Bellamy hade det svåraste och jag vet inte vad som var rätt. Jag höll nog med honom. I hans fall gällde det ju att skicka de personerna till en säker död annars. Nu sitter de i en värre sits men de har 6 månader på sig att försöka komma på en lösning. Clarke höll jag inte med om. När ska hon förstå att hon inte kan ta beslut för alla? Jag förstår tanken med att det är bättre att ha hopp. Men det är också otroligt viktigt att ha en ledare som man kan lita till 100% på. Kommer de på att hon ljuger för dem och allt exploderar i ansiktet så kommer ingen vilja lyssna på henne igen. Men den här säsongens två avsnitt har redan varit bättre än förra säsongen så det börjar bra! Och ps uppskattar alla blickar mellan Bellamy och Clarke som håller en sekund eller två för länge ds.

Comments

 1. says

  Varför måste Jack dö… jag vill inte.. och varför måste de ha berättat det för oss. Kan inte njuta av hans scener lika mycket…

 2. says

  Håller till viss del med om The 100. Jag är inte så nöjd med dessa två avsnitt men bättre än förra säsongen. Man kan alltid hoppas att det händer något mellan Clarke och Bellamy! Det är väl vad alla väntar på? ;)

 3. Daniel says

  Jag gav upp This is Us rätt tidigt, men efter att ha läst din kommentar så verkar de närma sig hans död. Kan det inte vara så att han faktiskt inte dör på riktigt? Utan kanske försvinner mystiskt (typ ramlar ur en båt och inte hittas) eller sticker iväg själv och fejkar sin död. Kanske drabbas han av minnesförlust? Att han kommer dyka upp mycket äldre och chockera de andra. Allt låter väldigt såpigt, men känns inte helt otroligt med tanke på att det är Milo och han är en av seriens stora dragningskrafter. Om han inte nu gick med på rollen för att det var en kortvarig förbindelse. :)

  • says

   Haha det låter soapy-deluxe (och i wish!) men jag är ganska säker på att han faktiskt är död. De har visat hur de hänger med hans urna. Tror att han kommer fortsätta vara med i serien ändå för att mer än halva serien är just flashbacks. Men önskar att han inte skulle dö trots allt för det är en riktigt bitter tanke…

 4. Marielle says

  Vilka sidor/tjänster använder du för att se serier på?
  Du kanske har skrivit om det tidigare, men inget jag hittar.

  • says

   Använder mycket svenska streamingtjänster just nu (Viaplay,Netflix,C More och HBO Nordic). Jag länkar inga sidor som är i en gråzon för laglighet men googla ”streaming + den serie du vill se” så hittar du säkert!

 5. says

  Vet inte riktigt hur jag ska klara av när man får se hur och när Jack dör, kommer ju vara helt förstörd efter det avsnittet och sedan kommer man få se barnen och Rebeckas reaktion på detta och åh vill bara inte. Och jag hoppas inte att det är något allvarligt med Randall för som du säger det räcker med hemskheter nu. Det här med Miguel, får verkligen inte ihop det och ska bli intressant att få se hur det gick till när dem blev ett par.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.