Veckans tv-serier (v. 20) #2

Här kommer andra delen med mina kommentarer om veckans serier! Det blir nog inte så många veckor till med sådana här sammanfattningar. Nu var det mycket som tog slut så mitt schema har verkligen tunnats ut.

Men jag har lite roliga inlägg planerade för sommaren så jag hoppas att med mindre serier att titta på så kommer jag få mer tid till dem. :)

5

Supernatural 8×23 ”Sacrifice” *säsongsavslutning*

Åh, vad härligt det var med inledande montage till ”Wayward Son”. Det känns så Supernatural. Jag är verkligen nöjd med avsnittet, hela den här säsongen har gett mig en ny gnista för serien (med några undantagsavsnitt kanske). Tyckte om allt med Crowley, undrar bara lite över vad som händer med honom nu? De lyckades ju inte slutföra sitt verk. Det allra bästa, men det är något som jag alltid har uppskattat, var den känslosamma scenen mellan Dean och Sam. Dean var helt beredd att hålla helvetet öppet bara för att inte Sam skulle dö. De två har spelat bröder så länge och de gör det där allvarsamma så bra. En shocker! Ingen av dem dog. De brukar de alltid göra i slutet på säsongen. ;) Slutet var riktigt snyggt med alla änglar som föll. Och Cas blev människa!! Eller missförstod jag? Blir en lång väntan till nästa säsong nu.

Arrow 1×23 ”Sacrifice” *säsongsavslutning*

Mucho dramtiskt avsnitt. Men jag hade fel, jag trodde att Tommy skulle bli skummis. Istället dog både pappa och son Merlyn. Ny skurk till nästa säsong? Tyckte att det kunde vara lite mer Felicity och lite mindre Laurel men annars levde avsnittet upp till vad jag hade förväntat. Oväntat med mamman som så offentligt sonade för sina synder. Och jag tyckte om de korta små delarna med Roy. Men man fick aldrig veta hans öde va??

Nashville 1×20 ”A Picture from Life’s Other Side”

Nashville alltså. Min man såg ett avsnitt med mig och bara ”fy vad såpigt” och ända sen dess ser jag hans poäng. Alla storylines är som tagna ur en såpopera. Men de gör det bra så man glömmer bort det? Jag är arg å Scarletts vägnar och förstår henne precis. Hon förtjänar inte att alla killar får en personlighetsförändring efter de blivit tillsammans med henne. Vill mest örfila Gunnar. Enda gången jag gillade honom lite var när han satt med OC-Luke (sorry, minns inte vad han heter) och tog hans homosexualitet med godan ro. Teddy är hemsk. Rayna sa precis vad jag tänkte när hon i stort sett bara ”lägg ner och sluta försöka bestämma”. Hoppas INTE att han vinner något fall i domstolen. Jag förstod inte riktigt hur Maddie fick reda på sin paternity ur den där lådan? Men Juliette då, hon är mest såpig just nu. Hatar Dante. Men hon tog det med rak rygg och det gillade jag. Hennes meddelande som hon spelade in var så öppet och bra. Men bara en sak. Varför ska man skämmas för att någon spelar in ett sexband som man INTE VET OM? Man skäms väl inte för att man har sex så det förstår jag inte. Är allmänheten så dömande? Tycker synd om henne nu när hon förlorar sin mamma för alltid, precis när hon kommit tillbaka i hennes liv. Men yaaaaaaaay Dante är borta för alltid.

Scandal 2×22 ”White Hat’s Back On” *säsongsavslutning*

Men hjälp, vilket avsnitt!!! Så sorgligt med Olivia och Fitz, men det är bara att inse…det är ingen romance-novel. Stackars, stackars Jake. Den där lådan som gjorde Huck så psykad. :( Gillade absolut inte att Quinn fick en rush av att tortera. Har ju tyckt att Huck och Quinn har varit söta, men inte om de ska vara borrare tillsammans. Fattar inte att Mellie tog tillbaka Fitz. Ingen självaktning what so ever. Det jag älskade var delen med David Rosen och att Defiance äntligen är borta. Men vem läckte Olivia som mistress??? Och ”-DAD”!? Det hade jag INTE förutspått!

Beauty and the Beast 1×22 ”Never Turn Back” *säsongsavslutning*

Ny pappa introducerades för Cat. Vem är han? Inte Muirfield tror jag. Någon som mamman haft något litet something something med så inte en helt bad guy? Är så glad över att vi får en till säsong så att detta inte var seriefinalen. Såfort man insåg att Vincent var normal så fattade man att det inte skulle hålla. Det är bara så serien är. Gabe dog, won’t miss that freak. Och så cliffhangern, Vincent är fångad!! :O Undrar om han kommer att vara det i många avsnitt? (hoppas inte det)

Greys Anatomy 9×24 ”Perfect Storm” *säsongsavslutning*

Jämfört med förra säsongsavslutningen var detta ganska blekt. Det hade liksom alla ingredienser för ett dramtiskt ”katastrof”-avsnitt men det var som med resten av säsongen…det är något som har fallerat med GA och jag känner det hela tiden. Jag var lite stressad över bebisarna på NICU för att just bebisar som ligger risigt till gör mig väldigt orolig (även om det bara är på låtsas). Meredith var jag aldrig orolig för, trodde inte att de skulle döda henne och jag hade rätt. Kepner/Jackson var oundvikligt så bättre förr eller senare. Samma gäller för Karev och Jo. Vet inte riktigt vad jag ska säga om Cristina och Owen. Jag vill bara heja på dem men det kommer hela tiden tillbaka till samma sak. Önskar att de hade kunnat lösa det. :( Det allra, allra värsta i avsnittet var Arizonas utskällning. DU TOG MITT BEN!!! Jag trodde verkligen att hon hade kommit över det, fått lite perspektiv och slutat skylla på Callie. Hon hade ju dött annars!! Blir så trött på att Callie får ta skit för att hon inte var med på planet och sedan gjorde ett beslut för att rädda sin frus liv. Att det tar slut mellan dem nu är nästan bra för jag är trött på att se hur Arizona behandlar Callie. Just det, höll på att glömma. Chief Webber. Hoppas inte att han dör! De har dödat nog med huvudpersoner.

Comments

 1. says

  Tacksam för att du skriver om Greys A. Tröttnade på att titta för ett tag sen, men dina sammanfattningar gör att jag får veta hur det går på några sekunder. Alldeles lagom :)

 2. Hanna says

  Hej, jag letar och letar efter din sammanfattning av Vampire Diaries, avsnitt 21. Jag kan verkligen inte hitta det, finns det eller är det så att du inte gjort någon på det avsnittet? Grymt jobb med den bästa seriebloggen, fortsätt så! :)

 3. Jennie says

  Hade varit roligt om lite sommarserier, nya och gamla, samt datum kunde poppa upp snart:) Nu är ju de flesta höstserierna pausade!

 4. says

  Jag gillade också avslutningen på Arrow. Jag tyckte nästan det var lite synd att Tommy dog, han hade säkert blivit en bra superskurk men det hade kanske varit lite väl uppenbart (eller så återuppstår han, vem vet :P)

  Jag hoppas på att man ska få veta vem kvinnan som mannen på ön talade med är. Sedan. Åter igen, mer Felicity till folket. Jag gillar inte Laurel. (egentligen inte något fel på’na men näee.. )

  Jag ser fram emot nästa säsong :)

 5. Julia says

  Nästan bara säsongsavslutningar! Såg Spn idag och det var verkligen så bra. Det finns ju många som inte gillar Sam för alla gånger han svikit Dean så lite skönt att han fick ur sig hur stor skuld han känner. Men Cas då! Så naiv, fortfarande. Jag har aldrig riktigt gillat honom, tycker han förstör dynamiken lite. Men han är så kul när han inte fattar mänskligt beteende, vi fick lite sånt i det här avsnittet ju, det gillas.

 6. Tina says

  I och med alla säsongsavslutningar och att ditt schema börjar tunnas ut, inga tankar på att återuppta Elementary? Det blev bättre och bättre för varje avsnitt och manusförfattarna gör ett riktigt bra jobb med Holmes/Watson dynamiken.

 7. vista says

  Cas förlorade sin grace, så om de följer sin canon kommer han likna Anna från säsong 4 (efter att hon fått minnet tillbaka). Han borde fortfarande kunna höra andra änglar och liknande. Skönt att han kommer vara en regular i säsong 9 :) Hoppas att Dean (och Sam) kommer att hjälpa honom att få sin grace tillbaka. Är trött på att hans storylines sker offscreen hela tiden. Och så önskar jag att Dean får en större roll i mytharcen för säsong 9, är trött på att det enda han gör är att ta hand om Sam så jag hoppas på ombytta roller inför säsong 9 där Dean får vara den som är ledande för mytharcen och Sam tar hand om honom för en gångs skull.

  • Anonym says

   Misha har redan bekräftat att Cas kommer att ha sitt minne/sinne kvar. Anna valde ju att dra ut sin grace och falla medvetet. Hon var ju antagligen inte i ett kärl (vessel) då utan bara sin ängla-essens. Hon föll som en meteorit och föddes in i sin alldeles egna kropp och mindes där av inte att ha varit ängel.
   Castiel och de andra änglarna blev bannade/utkastade ur himlen via en trollformel. Metatron sög ur hans grace, medan han var i sitt vessel, och vi fick sedan se när änglarna föll i sina kroppar- vilket antyder att dom har sina sinnen/ängla essenser kvar, det hade inte Anna.

   • vista says

    Japp det var ju exakt det jag sa, att Cas skulle va som Anna efter att hon fick minnet tillbaka, dvs han kommer inte ha någon minnesförlust. Cas va den enda som blev av med sin grace eftersom den specifikt behövdes för att göra trollformeln som kastade ut de andra änglarna. De andra är fortfarande änglar, de kan bara inte komma in i himlen just nu

 8. Caroline says

  Jag grät faktiskt när Tommy dog, haha trodde jag inte jag skulle :-( och jag håller med!! mer Felicity, hon och Oliver skulle vara awesome tillsammans!

 9. C says

  Har nu sett ikapp Arrow halva säsongen på några dagar. Den tar sig ju! Gillar Felicitys smarta kommentarer massor. Instämmer helt i ditt resonemang kring Laurel, hon tillför inget till serien. Kanske skulle man fatta tycke för henne om hon fick lite mer bakgrundshistoria som karaktär. Felicity är ju mer nischad än Laurell. Trodde ett tag att polischefen skulle dö, skönt att han inte gjorde det. Däremot trist att Tommy dog. Gillade ändå att han var en av Ollies äldre vänner. Kanske dyker det upp ngn annan old friend i nästa säsong. Gillade helt enkelt att ngn kände den gamle Ollie.

  Nu vill jag bara se nästa säsong omedelsbums!

 10. rana says

  angående Greys var denna avsluts episod i kvaliten av en episod som var så som grey var förr typ tycker jag.
  Så ja..mjäkig avslut men spännande var den. Jämfört med förra säsongens avslut jag menar..hur ska dem kunna toppa ett flygkrash liksom? och så var ju nästan alla super besvikna och tyckte att det vart en antiklimax efteråt så dem kanske vile ha ett lite säkrare lugnare avslut?

  Ja så jävla jobbigt med Christina och Owen! men ja hur ska dem kunna vara tillsammans när den ena längtar ihjäl sig efter något den andra inte vill/kan ge?

  Whitney Hustons låt ”I will always love you” skulle ha passat het otroligt perfekt när/om Christina säger adjö för gått eller hur! så jävla stark låt btw. <3

  Karev är en av mina favoriter men jag gillar inte tjejen han har ihop med nu. Och han bara måste typ ha "damaged" tjejer som han själv menar jag. Kan han inte få en trygg tjej som hjälper honom läka sig själv för fan!?

  April kunde dem ju ha dödat lätt denna episod? Hon kunde ha gått in i bussen för att hitta Avery och typ dött för sin kärlek.. så skulle vi slippa denna karaktär som bara förstör och skräpar i greys…som skådis är det absolut ingen fel på henne! utan det är bara rollen är så irriterande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.