30 frågor om tv!

1. En serie som aldrig borde ha lagts ner? ALDRIG är ett starkt ord, men önskar att Veronica Mars åtminstone fått en fjärde säsong.

2. En serie som du önskar att fler personer tittade på? Parenthood! Den är både rolig och familjemysig men det känns som att alldeles för få människor upptäckt det.

3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen? Revenge tror jag.

4. Din favoritserie någonsin? Haha, gillar inte den här frågan. Men vi säger Lost.

5. En serie som du hatar? Family Guy. Plus serier med inspelade skratt…

6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie? Hur svårt som helst ju! Ett av mina favoriter var alldeles mot slutet, när man fick ett helt avsnitt som berättade historien om Jacob och Smokey. 6×14 “Across the Sea” hette det.

7. Minst favoritavsnitt av favoritserie? Finns säkert mer, men jag gillade inte alls i mitten av säsong 3 när de plötsligt dedikerade ett HELT avsnitt till karaktärerna Nikki and Paulo. Som man aldrig sett förut!

8. En serie som alla borde titta på? Beror väl på vilken ålder man är. Men de första två säsongerna av Glee är nog kul för många åldrar, feelgood-serie med mycket musik.

9. Bästa scenen någonsin? Nu går jag lite oldschool med Ally McBeal! Ni som har sett vet säkert om att karaktären John älskar Barry White. Så finns det en scen när han överraskas med ett liveframträdande av honom och hela gänget dansar tillsammans. Det får mig alltid att gråta (av glädje såklart), det är så lyckligt för en stund!

10. En serie som du inte trodde att du skulle gilla men slutade upp med att älska? Sons of Anarchy! Trodde inte att det skulle vara något för mig men det var det!


SOA rocks my socks…

11. En serie som gjorde dig besviken? Inte besviken kanske, men jag orkade aldrig kolla vidare på Breaking Bad. Fick så varma rekommendationer men lyckades aldrig tycka om den. Nu tittar min man och älskar den…men han höll med om att det nog inte var en serie för mig ändå.

 12. Ett avsnitt du har sett mer än 5 gånger? Typ alla avsnitt av Veronica Mars. Mina favoriter har jag sett mer än 5 gånger. Sorgligt men sant! ;)

13. Favoritserie från barndomen? Jag minns att jag älskade Thundercats när jag var liten. När jag var lite äldre (typ 11-12) var jag väldigt inne i Sailor Moon.

14. Manlig favoritkaraktär? Det blir Dexter! Inte en person jag skulle vilja umgås med i verkligheten men som karaktär är han väldigt underhållande.

15. Kvinnlig favoritkaraktär? Hm,Veronica Mars kanske. Svårt att inte tycka om henne när hon ÄR hela serien som jag tycker om så mycket. Annars gillar jag Tami i Friday Night Lights, Deborah i Dexter och Bree i Desperate Housewives.  

16. Guilty pleasure serier? Det är nog alla realityserier,  typ Americas Next Top Model. När The Hills och The City gick på tv så var det definitivt sådant jag inte pratade högt om att jag tittade på.

17. Favorit miniserie? Jag tittar inte på sådär jättemånga miniserier! Så jag tar BBC-klassikern Stolthet & Fördom. Med Colin Firth som Mr Darcy! Gotta love it :)


The one and only Mr Darcy…alla andra är billiga kopior.

18. Favoritserie som började tidigare än 2000? Ally McBeal.

19. Bästa cast? Det finns många bra castmedlemmar i många olika serier, men i just Friday Night Lights tycker jag att de är ovanligt många!

20. Favoritkyss? Värst vad jag pratar om Veronica Mars här…men det är svårt att slå henne och Logans första kyss. Jag hade hejat på dem sen avsnitt 4 eller 5 då de gav varandra en liten blick. Jag trodde aldrig någonsin att det skulle kunna bli sant. Sen kom det bara BAM och jag älskade det!

 21. Favoritpar? Fortsätter på frågan innan och säger samma; Logan/Veronica. Men det tåls att nämnas att jag har mååånga favoritpar. Jag hittar ett i varenda serie jag tittar på.

22. Favoritserieavslutning? Haha, jag brukar alltid bli sur på alla serieavslutningar. Men jag kände mig ganska nöjd med den man fick från Lost.

23. Mest irriterande karaktär? Jag har några som jag tycker är lite småirriterande, som Bonnie i The Vampire Diaries. Men när det gäller HATA, KLARAR INTE AV så tänker jag på den där brittiska vampyrtjejen i S3 (tror jag) av Dexter. Och den kvinnliga agenten i Sons of Anarchy, Agent Stahl. Hateys.

24. Bästa citat? “We’re adults. When did that happen? And how do we make it stop?” – Meredith Grey. Jag brukar i överlag gilla voice-oversarna i början/slutet av Grey’s Anatomy.

25. En serie som du planerar att titta på (gammal eller ny)? Mina systrar tjatar på mig att jag ska börja titta på The Office!

26. Största OMG-ögonblick? “We have to go back!” När man inser att Jack och Kate INTE är på ön. Lost hade så himla många sådana ögonblick, man har ju glömt hälften! Men den kommer jag ihåg.

27. Bästa pilotavsnitt? Jag vet inte ens om det räknas som en pilot, men jag fuskar och säger Game of Thrones. Alla avsnitt var bra där.

28. Första tv-besatthet? Haha, Roswell. Jag var helt kär i Michael/Maria.

29. Pågående tv-besatthet? Just nu är jag inte jättebesatt av något alls. Har haft mycket annat att tänka på/göra så det har inte blivit lika mycket tv som vanligt. Buffy lite kanske.

30. Sorgligaste karaktärsdöd? Åh nej, smärtsamma minnen som kommer tillbaka! Charlie i Lost, Denny i Grey’s Anatomy, Rita i Dexter för att nämna några.


:'(

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

28 reaktioner på ”30 frågor om tv!”

 1. Skulle du vilja kommentera det nya avsnittet av Sons of anarchy?
  Om du har sett det.
  Det hände en del intressanta saker i det avsnittet…

 2. Ååh Veronica Mars. Det är verkligen en av de bästa serierna som finns. Kan inte fatta att den lades ner medan skitserier som Gossip Girl får fortsätta längre än nödvändigt..
  Hatar att man fick ett så dåligt avslut på serien bara. Men i mitt hjärta så kommer LoVe alltid att vara tillsammans. Finns ingen annan för henne! Haha

  1. Jag gillar inte alls slutet på VM…brukar låtsas som att säsong 3 inte finns. Om det bara funnits en säsong efter det så hade jag säkert känt bättre för det. Logan/Veronica 4-ever! ;)

 3. Intressant lista! Nu blev jag riktigt sugen på att se Veronica Mars som jag aldrig tagit mig tid att sätta mig in i. Det blir perfekt till jullovet! Är det okej att låna/ta listan till sin blogg? :)

 4. Åhnej, sorgligaste död i serie är ju special agent lundi….. kommer aldrig komma över det. :(

  Och du MÅSTE börja kolla på the office!! SÅ SJUKT BRA

  Varför är listan dominerad av denna veronica mars?!

  Ally mcbeal avsnittet med barry white slår ju allt… älskar det så mycket.

  Väldigt roligt att läsa din lista

 5. Rolig lista, blev mycket Veronica Mars där ;)
  Blev faktiskt lite förvånad när jag läste svaret på fråga 3, trodde Revenge var nere för räkning hos dig eller att du redan slutat se den serien. Ang. fråga 8 så hör(de) jag till dem som aldrig sett Glee men jag älskar musik så jag tänkte ge den en chans… Det gick inte bra :) Tyckte den kändes fånig och tillgjord, jag fastnade inte för karaktärerna och samtidigt är jag lite småallergisk mot highschool-serier. Så, ja… blev väl bara ½ säsong innan boxen åkte ut på Tradera.

  1. Nejdå, jag tittar på Revenge. Kanske var ett tag sedan jag skrev om den bara! Jag förstår precis vad du menar, den är väldigt fånig och tillgjord…egentligen så gillar jag inte deras storylines alls. Jag tittar mest för musiken och för att jag blir glad när de sjunger. Men jag argumenterar aldrig mot någon som säger att det är en löjlig serie…

 6. Om man tittar på DVD-extra-materialet av Veronica Mars så fanns det väl någonting som skulle vara en “början” på säsong 4 och den var ju helt superkonstig, om jag minns rätt.
  I alla fall så borde det ha fått ett vettigare slut. Det slutade inte alls bra.

  Agent Stahl! I varje avsnitt som hon var med i så ville jag hoppa in i rutan och strypa henne! Hon var så fruktansvärt irriterande. Fast i slutet så tyckte jag faktiskt synd om henne, det var så mycket ilska och hennes rädsla – det var mycket känslor i den scenen. Jag har en förmåga att alltid tycka synd om the bad guys när de dör.

  På tal om tv-besatthet så är det synd att du inte tyckte om American Horror Story. Det är en så speciell serie, med så komplicerade och mystiska karaktärer. Jag är helt stört besatt av den, har sett avsnitten typ 10 gånger! :D

  1. Ja, men det var ju bara ett utkast. De hade säkert kunnat göra en bra säsong 4. Allt är bättre än de slut de fick i alla fall!

   Jag med!!! Hon gjorde några riktigt vidriga saker. I slutet så gick ju hennes plan snett, men hon hade INGA problem med att förråda Jax fast hon mycket väl visste att det betydde att han skulle dö. För att inte tala om hela Opie/Donna-grejen. Eller när hon dödade sin tjej! Ja, hon var riktigt hemsk. Jag tyckte också lite synd om henne på slutet fast ändå inte….hon hade minsann inget dåligt samvete över alla hon dödade.

   Usch….jag avskydde verkligen den. Den var alldeles för rå och psykad för mig, INTE min stil! Men det verkar som att många har fastnat för den. Kanske om man inte är lika delikat känslig som mig :)

 7. Du borde verkligen kolla The Office! Skitbra serie som – tycker jag – lyckas hålla samma kvalitet genom säsongerna trots att den hängt med ett tag. Tycker många serier börjar gå utför efter tredje/fjärde säsongen.
  Sen älskar jag också Veronica Mars! :)

 8. Hmm, Rita i Dexter, njaa. Hon behövde dö helt enkelt, däremot som föregående talare var inne på så var ju Agent Lundy mycket sorgligt.

  Annars håller jag med dig om att Denny och Charlie var nog de sorgligaste….

  1. Jo, det är visst Colin Firth. Jag vet inte vilken långfilm du pratar om, är det den nya med Keira Knightley så är han definitivt inte med i den. Han är med i miniserien från BBC och senare spelar han Mr Darcy igen i Bridget Jones-filmerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.