Chesapeake Shores på Netflix

De senaste dagarna har jag tittat igenom den första säsongen av Chesapeake Shores. Den består av 10 avsnitt och finns på Netflix! Det finns också en andra säsong, ska strax börja med den.

Chesapeake Shores är baserad på en bokserie och den kommer från kanalen Hallmark. För er som inte känner till Hallmark så producerar de alltid en viss typ av innehåll. Jag har aldrig sett en tv-serie från dem förut, men har ju sett några Hallmark-filmer innan. Det som kännetecknar dem är att de är ganska lågbudget, de är alltid cheesy och förutsägbara, de är barnvänliga (absolut inget sex) och alla besvär är lagom tunga och har en lösning runt hörnet.

Precis så är det att titta på Chesepeake Shores. Eller Cliché Shores som jag såg någon kalla det. Haha. Jag är väl medveten om att den är ganska (läs: väldigt) töntig ibland och skådespeleriet är vad det är. Men den lockade mig en kväll när jag ville se på något utan att tänka för mycket. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle se mer än max ett avsnitt, men nu har jag sett klart hela första säsongen.

I kort följer serien den splittrade familjen O’Brien och handlar om deras väg tillbaka till varandra. Kollar ni in så får ni ganska snabbt grepp om karaktärerna och de konflikter som finns. 

Jag gillar familjedraman om stora familjer, har alltid gjort. Förmodligen för att jag själv kommer från en? Den här mäter sig inte med mina andra favoriter i samma kategori (Parenthood är ju i en klass för sig själv) men den är trevlig att titta på och inget är för allvarligt eller jobbigt. Det är skönt. Jag valde att strunta i att det var klyschigt/overkligt och jag gillade att se igenom första säsongen då, det var dessutom något lugnande över den.

Så för er som känner på er att ni vill kolla på något trevligt och ja, Hallmark-aktigt så ville jag lämna ett tips. Två säsonger finns som sagt redo att kollas in på Netflix!

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

6 reaktioner på ”Chesapeake Shores på Netflix”

  1. Härligt att du börjat kolla, en annan är ju snart klar med säsong 2😎 Riktigt cheesy men bra att varva mörkare serier med så man sova om nätterna😅

    Men jag störde mig på att de bytte ut en hund och ett hus från piloten. Trodde de ingen skulle märka det? Och kan vi prata om grandma Nell?! Jisses vilken usel skådis😂

    1. Hahaha ja verkligen! Hunden märkte inte jag kan jag erkänna :O haha men skådespeleriet har nog inte undgått någon 😅. Fast en av mina största irritationsmoment är att Abby bara antar hela tiden att alla ska ta hand om hennes barn? Jag tror aldrig de har visat att hon ens frågat “kan ni passa?” utan det är alltid “idag ska jag göra bla bla”. Tjejen är ju 30+ och hon bara antog att det var helt okej att hon flyttade hem med sina två barn och dessutom att de skulle passa hela dagarna medan hon var på jobbet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.