Emmygalan 2017 – Min tankar

Nu måste vi prata om Emmygalan igår! Rent vinnaremässigt kändes det bara som en enda stor jackpot att titta på den? Hejade man liksom på Big Little Lies och The Handmaid’s Tale så låg man bra till. Jättekul att se!!! En genomgång av mina tankar om hela galan finns om man klickar in i inlägget.

Emmygalan 2017 – så tyckte jag

Stephen Colbert som värd

Jag gillar Stephen Colbert och tycker alltid att han är on point på sin show. Han är smart och vass men aldrig onödigt elak. Jag tyckte att han gjorde ett bra jobb, han hade några riktigt roliga skämt (min favorit sketch var den med Westworld haha) och han gick hårt efter Trump vilket var kul. Just det, tyckte också det var så kul när han sa att HBO skulle behöva smälta ner de Emmys de vann för att kunna betala för nästa års “hackerransom”. 😅

Favoritvinnare

The Handmaid’s Tale!!! Den serien förtjänar precis all praise den får och jag älskar att den vann bästa dramaserie.

Elisabeth Moss som vann bästa kvinnliga huvudroll! Och blev lite tårögd när Ann Dowd vann och hon var SÅ CHOCKAD. Hela talet igenom. Och glad för Alexis förstås (även om hennes vinst var offscreen en annan kväll). <3 <3 <3

Alexander Skarsgård. Är så stolt över att Alexander vann!!!! Jag tycker det är så roligt att följa hans internationella karriär och se hur han fortsätter göra smarta och oväntade val som landar honom i situationer som denna. Big Little Lies var det bästa jag sett honom i hittills och det är fantastiskt att se honom bli uppmärksammad med en Emmy för det. Heja!

-Nicole Kidman. När vi ändå är på ämnet med Big Little Lies så var det Nicole jag hejade på mest av alla damerna där. Hennes roll var helt enkelt den mest hjärtskärande. Så glad att hon vann!

Big Little Lies kändes som en självklarhet att vinna bästa miniserie. Och jag blev glad (hade blivit glad för The Night Of) också.

Riz Ahmed vann!! Han var den jag hejade mest på efter John Turturro så jag kan inte vara arg. Det var fint att The Night Of fick lite kärlek. Riktigt snyggt tal med, kort och effektivt.

– Och såklart, sist men inte minst. Sterling K Brown för This is Us!! Älskade att se hans co-stars (speciellt Milos) glada reaktion. Och Sterling var helt rätt vinnare, han levererade några otroliga scener under säsongen. Enda minus var att de spelade av honom så fort!? Tycker det är så jobbigt när det händer och de inte ens får en chans att säga något mer! De bara kapade mikrofonen direkt.

Bästa tal

Jag ger det till Alec Baldwin. Tyckte det var roligt när han dissade Trump! Plus det han sa tidigare om att han och hans fru hade två barn på två år men inget sen han började klä ut sig till Trump för att “that orange wig is like birth control”. Haha.

Jobbigast

Ansiktet på någon som inser att han inte kommer få tid att säga något. Jag tycker det är så jobbigt när det är två och så tar den ena all tid?? Plus det kändes extra grymt att Aziz bara fick stå där när han (förutom att ha skrivit lika mycket) är ansiktet utåt och spelar huvudrollen i serien. Hårt att han inte fick säga ett ord.

Största besvikelse

Blev lite ledsen över att inte Ron Cephas Jones vann för This is Us.

Största gäsp

Att Julia Louis-Dreyfus vann för Veep IGEN. Kanske behöver jag titta på Veep…men seriöst? Är hon så bra att ingen annan kan vinna?? Blir ofrivilligt lite anti.

Bästa presentation

Gotta love Rachel Bloom och hennes väldigt typiska Crazy Ex-nummer om Ernst and Young revisorerna haha.

Vad tyckte ni om Emmygalan? Vann era favoriter??

 

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

3 reaktioner på ”Emmygalan 2017 – Min tankar”

  1. Julia Louis-Dreyfus är faktiskt så bra. Hon (och Veep) förtjänar alla vinster. Kan dock hålla med om att det blir lite tråkigt när samma personer och serier vinner år efter år.

  2. Lena Waithe talade under hela tiden för att det är så stort att hon ens vann. Hon är den första svarta, homosexuella kvinnan (och första svarta kvinnan som ens blivit nominerad!!!!) som vunnit det priset någonsin. Det var inte att hon inte lät honom tala, utan att han vet hur stort det är att vinna det priset för henne och för alla som annars aldrig får ta plats. Plus att han vann det priset tillsammans med Alan Yang förra året! Ville bara förtydliga för det kan ha sett så ut när han stod vid sidan av, men det var ett medvetet val :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.