Fem saker jag tycker är överskattat på tv

Här kommer veckans temainlägg som jag gör tillsammans med Elsa, Sara, Emelie, Karin & Felicia. Den här veckan var temat överskattat och jag tänkte helt enkelt lista fem saker som jag inte vill ha och som jag tycker att tv-serier ska sluta med. Jag tycker om att tipsa om berätta om saker som jag tycker är underskattade, kan ju vara kul att köra på motsatsen en gång. Här är saker som jag tycker är överskattade:

Fem saker jag tycker är överskattat på tv

5 – Clownhumor. Detta är hela anledningen till att jag har så svårt att fastna för komediserier. Varför tycker folk att denna typen av humor är rolig? Jag kallar det för clownhumor för det är på samma nivå som när en clown ramlar eller gör något knäppt och folk skrattar och tycker det är kul. Den typen av överdriven eller fjantig humor är verkligen inte min grej.

4 – Att överförklara saker. För mig förstör det grejen lite när en tv-serie känner att de måste överförklara och göra saker supertydligt för sina tittare. Speciellt de här smarta tv-serierna med bra twister. Det tar ju bort allt det roliga med att försöka tyda och sen känna sig fett nöjd över att man förstod! Blir man bankad med det över huvudet så är det ju ingen konst i det längre.

3 – Att släppa ett avsnitt i veckan. Nu är det 2017 och jag tycker att fler ska hoppa på streaming-formatet och släppa hela säsonger på en gång. Börjar det inte bli jobbigt att behöva kolla på saker veckovis? Jag röstar på att alla ska få välja själv hur snabbt man vill plöja.

2 – Långa intron. Jag vet, intron kan vara supercoola. Och det finns några få undantag som jag alltid vill titta på. Men annars? Varför görs de så långa och artsy när man bara orkar se dem en gång ändå?? Så ja, jag älskar Netflix “skippa intro”-knapp. Bästa uppfinningen.

1 – Onödig manpain. Detta är verkligen en sak som jag tycker är så extremt överskattat och jag hatar när det händer. Jag pratar om när en tv-serie tar död på en kvinnlig karaktär (kärleksintresse) bara för att skapa manpain till sin huvudkaraktär. Offra inte mina favoriter för det, tack!! Dessutom är det jättejobbigt sen när de ska gå runt och vara broody och ledsna.

– – – – –

Vad tycker ni är överskattat på tv? Håller ni med om mina val?

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

12 reaktioner på ”Fem saker jag tycker är överskattat på tv”

 1. Grym lista! Håller helt med i allt du säger. Speciellt det här med att titta veckovis på en serie. Känns lite dött faktiskt. Hatar också de långa intronen(?) vissa serier har. Kan bara komma på det långa introt till Game of Thrones jag bara inte KAN missa 😁. Synd bara att de överförklarade hela Jon Snow grejen. Känns lite som att de typ dumförklarade oss tittare lite. Tycker även tyvärr att introt till Outlander känns lite överflödigt och cheesy.

  1. Haha japp det var Jon Snow jag tänkte på främst när jag tänkte på överklaring av grejer. Seriöst!? Jag tyckte att de var övertydliga nog en massa gånger tills de inte kunde vara mer obvious. Kändes faktiskt lite förolämpande…som att alla tittare inte redan hade fattat.

  1. Förstår det! Tycker ändå att fler kunde släppa hela säsonger och sen kan man själv ta ett avsnitt/vecka om man skulle vilja. Men det är ju alltid spoilerrisken och det är ju tråkigt.

 2. Ååh svårt. Jag håller med i mycket och jag gillar att bingea! Men, det gör jag gärna efter att jag redan sett allt så man kan titta på allt igen i sin takt.
  Känns som att så mycket har gått förlorat nu iom att serier släpps på en gång. Man tappar hela diskussionsgrejen och “Såg du? Vad tror du? HUR SKA DET SLUTA!” Nu kan man ba se hela säsongen på 1-2 dagar sen är det över och jag glömmer av saker. De blandas lixom ihop för man tittar så snabbt. Ingen chans att reflektera och ta in allt.
  Lite väl överanalyserande kanske men så tänker jag. Typ one tree hill vet jag precis vilka alla är och allt som händer, men gilmore girls som jag plöjde nu inför nya säsongen kommer jag inte ihåg så många detaljer kring. Namn på random folk är borta :P

  1. Jag förstår precis hur du menar. Speciellt det där med att saker liksom smälter ihop. När man tittar tillbaka på säsongen så ser man den ofta som en helhet och kan inte säga vad som hänt i vilket avsnitt…men å andra sidan tycker jag att det är ganska okej. Det är ofta då jag kan se mycket mer tydligt vad jag tycker om en hel säsong. Man missar ju att kunna diskutera efter varje avsnitt för när allt finns ute så kan man inte riktigt diskutera något förrän man sett rubbet, det är sant! Det är den största nackdelen som talar emot tycker jag med. Det kommer man säkert sakna och känna sig nostalgisk över, men tror att hela streaming och fullsäsonger är framtiden!

 3. Jag gillar intron för det mesta. Kan bli tröttsamt om man maratontittar på en serie, då kan man behöva den där netflix-knappen. Men ex när jag följde Game of Thrones i somras så var det där superlånga introt perfekt för att bygga upp spänningen inför avsnittet.

 4. Råkar faktiskt älska de långa intron jag känner till (Game of Thrones, Outlander m.m.), men det är kanske en ren slump. När man har lärt sig ett intro är det hur mysigt som helst att sjunga med :)

  Jag måste säga att jag snarare tycker att det är lite trist att nästan allt på Netflix t.ex. släpps i bulk, eftersom det i mitt tycke skulle bli svårare att hinna med att titta på alla serier man vill se då. Om alla mina 30+-serier skulle släppas årsvis/halvårsvis känns det som att jag skulle tappa motivationen att titta på vissa. Vissa klarar man bara av att se lite då och då, nämligen. Det är ju dock min åsikt och förstår verkligen att det moderna är att bingea.

  Jag har svårt att komma på en serie jag följer som tillämpar konceptet manpain – att en kvinnlig karaktär har dött bara för att skapa sorg åt mannen. Kan komma på ett antal gånger det motsatta har hänt (Mike i DHW, Denny i GA osv)

 5. Just GOT kollar jag alltid på för att detaljer i det ändras så det känns som ett måste. Outlander är en av de få jag gillar så det kollar jag på med. Men annars trycker jag förbi på alla långa. Nästan alla Netflix-originalserier har så extremt långa….ser dem en gång och sen inte mer.

  Förstår vad du menar! Men det går ju alltid att lägga upp sin egna takt för avsnitt. Vissa kanske man bara vill se en gång i veckan, då kan man ju bestämma en dag man ser! Som kommenterat ovan så förlorar man diskussion-faktorn och det är den största förlusten men annars är jag verkligen helt för det här formatet.

  Åh jag har tyvärr inte svårt att komma på exempel……Sons of Anarchy, Hell on Wheels, Banshee, Game of Thrones, Peaky Blinders etc är alla serier som tillämpat det konceptet och som gjort mig irriterad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.