Gillar ni att titta på äldre serier?

Här är veckans temainlägg som jag gör tillsammans med Elsa, Sara, Emelie, Karin & Felicia. Temat idag är 80-talet! Jag föddes på slutet på 80-talet så det är inte så konstigt att jag inte följde några tv-serier som gick just då. Men till skillnad från 90-talet där jag sett en massa serier i efterhand, så upptäckte jag att jag nästan inte tittat på någon alls som kommer från tidigare än så. 90 och 00 verkar vara lite mer min jam. ;)

Den enda serie som jag kan komma på som är 80-talare och som jag faktiskt sett igenom ordentligt är 21 Jump Street. Jag har alla dvd-boxarna som förstås införskaffades när jag hade världens crush på Johnny Depp.

21 Jump Street var det som kickstartade Johnny Depps karaktär och här är han bara en liten pojkvasker. Det var anledning nog för mig att vilja titta då, men serien är faktiskt helt okej. Den handlar om en specialavdelning där bara unga poliser arbetar – för att de ska kunna passera som tonåringar och gå undercover i skolor och i ungdomsgäng. Det är veckans fall-format och vissa avsnitt var töntigare än andra, men det fanns några stand-outs och många viktiga ämnen togs upp under säsongerna.

Googlar man på 21 Jump Street så får man upp den fruktansvärda remake som gjordes med Channing Tatum och Jonah Hill för ett par år sen. Ugh. Blanda inte ihop de två. Den fjantiga filmen med billig humor är långt ifrån den småtöntiga fast genuina känslan som fanns i originalserien. Och jag kan fortfarande gå runt och sjunga på temasången, riktigt catchy. ;)

Det är den enda serien jag kan komma på att jag tittat på (och tyckt om) som haft några extra år på nacken. Men blev nyfiken så tänkte fråga er,

Brukar ni titta på äldre serier? Med äldre menar jag tidigare än 90-tal. Vilka är era favoriter i så fall?

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

7 reaktioner på ”Gillar ni att titta på äldre serier?”

 1. Jag har gjort några tappra nostalgiförsök, har funkat OK men främst miniserier, har inte plöjt flera säsonger. Favoriter som funkade bra även om tiden sprungit ifrån en del har varit:

  – Tracy’s Hämnd
  – V
  – Anne på grönkulla

  Serier som jag skulle vilja se om nu som vuxen men troligtvis inte orkar /hittar i bra kopia men som jag har superbra minnen ifrån:

  – The Wonder Years
  – Hill Street Blues
  – Moonlighting
  – LA LAW

 2. Följde Airwolf, Huset fullt, Pluton B i Vietnam, Spanarna på Hill Street, A-Team, Våra värsta år, Miami Vice, Falcon Crest, Dallas, Magnum, Nord och syd, Lilla huset på prärien, Lagens änglar, Baywatch, Dynastin, Fame och garanterat ett gäng till.
  Hahaha, inser nu att jag var en serienörd redan på den tiden :)
  Skulle vilja se Pluton B i Vietnam nu i vuxen ålder men tyvärr finns den inte textad, men kommer nog se den otextad inom snar framtid, var en av mina absoluta favoriter.
  Skulle faktiskt vilja se Dynastin och Falcon Crest igen, men risken är nog stor att man blir besviken

 3. Har sett Huset Fullt och Party of Five nu när de kom på Netflix. Huset fullt var ju 80-tal de första säsongerna iaf:) Älskar avsaknaden av mobiltelefoner och deras kläder ;)

  Märkte också nya saker med karaktärerna nu när en såg serierna i vuxen ålder. Någon var lite mindre älskvärd än vad jag mindes (Charlie i början av serien) och andra var bara bitvis jobbigt töntiga (Joey med sin “komedi”) och Pappa Tanner var faktiskt ganska elak mot Kimmy ibland.

 4. Det är väl huset fullt, pang i plugget, 21 jump street och who’s the boss som är de främsta 80-talsserierna jag tittat på. Har sett några andra men då bara några avsnitt här och var. The Wonder Years är en sån serie jag skulle vilja se vidare på, den är helt underbar. Bara sett första säsongen tror jag, när jag hade amerikanska Netflix. Men nu kan jag inte titta klart då jag inte har tillgång till den serien längre…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.