Stranger Things säsong 1

Innan jag skriver min recension, vill jag ta upp frågan jag ställde direkt efter jag sett klart. Kommer det en säsong 2 av Stranger Things?? (pretty and please). Och svaret är att ja, det verkar högst troligt.

Trots att det inte kommit något officiellt bekräftande från Netflix så finns det flera skäl som talar för det. Inte bara för att Nettan nästan alltid låter sina serier få en andra säsong, eller för att serieskaparna säger att de bara har skrapat på ytan, eller för att en huvudskådespelare säger att det redan är ‘in the works‘ utan också för att den är en stor succé inom en genre där det knappast finns mycket konkurrens just nu. Så vi lämnar det så och ser fram emot att säsong 2 kommer…ska vi säga nästa juli? ?

Över till vad jag tyckte, ska hålla det spoilerfritt men kommentarerna är fria och där diskuterar jag gärna fullt ut! Så då vet ni det, ni som inte sett.

kommer-det-säsong-två-stranger-things
Bild: Netflix

Stranger Things är en ny serie på åtta avsnitt som man hittar på Netflix just nu. Det är en riktig nostalgi-tripp till 80-talet och beskrivs som ett kärleksbrev till klassiker som E.T, X-files och skräckfilmer av Stephen King. Den utspelar sig i Hawkins, Indiana år 1983. När en liten pojke mystiskt försvinner öppnar det en kuslig härva av övernaturliga krafter, mystiska flickor och konspirationer från högt upp.

Det finns en anledning till att alla kollar på Stranger Things. Den är verkligen jättebra. Precis lagom dos kuslig som jag (och andra lättskrämda personer) klarar av. Jag älskar den genuina 80-tals känslan och musiken är underbar. Sån klassisk old-school skräckis. Trots att alla gjorde ett bra jobb, och jag älskade både Winona Ryder som Joyce Byers och David Harbour som Jim Hopper (ja speciellt honom, hur cool?!), så måste vi prata om barnen.

BARNEN! Hur bra var de inte? Att fyra små pluttisar bar i princip hela serien på sina axlar och de gjorde ett fantastiskt jobb. Var otroligt imponerad av alla av dem. Serien är värd att titta in bara för att se deras framträdanden. De fick mig verkligen att kastas in i deras värld och känna, gråta och skratta med dem. SÅ bra. <3

Jag tyckte att åtta avsnitt var en perfekt längd. Jag läste att de bakom serien (bröderna Duffer) ville att det skulle vara som en långfilm och den känslan fick jag verkligen. Kan erkänna att jag satt och bet på naglarna ibland (mes ni vet) men jag kunde bara inte.sluta.titta. Det som serien saknade i svar gottgjorde de med karaktärerna som kom till liv genom deras skådisar. DET gjorde serien. Och jag håller definitivt med om att de bara skrapat på ytan. Vill gärna se en djupare grävning med mer svar. Så vi håller tummarna för den där säsong 2 nu eller hur?

Tips tips! Har ni inte redan tittat in Stranger Things, så gör det.

Alla ni som redan sett, vad tyckte ni?

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

14 reaktioner på ”Stranger Things säsong 1”

 1. Älskar den! Bästa jag har sett på hela året, är lite obsessed at the moment ?? håller med dig om allt du skrev! Så fantastiska skådespelare (speciellt barnen som jag oftast brukar störa mig lite på, ja jag är lite hemsk) och du är inte ensam om att vara mes för det är jag också och var ganska rädd första gången jag tittade men kunde heller ändå inte sluta titta.

  Verkligen så spännande från första till sista avsnittet och jag gillade alla karaktärer (förutom Steves vänner, men de gjorde sina roller bra de med) och jag rekommenderar alla att kolla på den här serien ? och ser framemot nästa säsong även fast det inte är officiellt än men jag är inte direkt rädd för att det inte kommer bli en med tanke på responsen den fått.

  Läste någon intervju med skaparna att de egentligen skulle velat börja nästa säsong direkt där de slutade men att de kommer hoppa fram ett år framåt istället eftersom barnen växer så fort!

  1. Du är inte ensam om det. Bra barnskådisar växer verkligen inte på träd och det kan få hela serien att bära eller brista beroende på hur övertygande de är. Det är så imponerande när de verkligen är grymma!! Men samtidigt så irriterande när de är dåliga. ?

   Jag satsar också på att det definitivt blir en säsong till (och säkert mer).

 2. Åh, jag ÄLSKADE den här serien nåt otroligt mycket! Den känslan jag fick för karaktärerna och av dom underbara 80talsvibbarna och den rädslan när den var som mest spännande… Alltså, inte mycket kan mäta sig med hur starkt den här serien påverkade mig dom senare åren, om en nånting alls? På nåt sjukt vis blev det SÅ mycket läskigare för att den handlade om barnen och det var överraskande lätt att leva sig in i deras liv och känslor osv… Ååååh, måste kolla om känner jag nu! Såg den ensam, men kanske borde få med sambon så kan vi se nästa säsong tillsammans sen. :)

  1. Haha jag såg också ensam för min man tittade på den först. Han är inte alls lättskrämd så jag frågade om den var läskig och han bara “nä, inte alls” och sen när jag tittade så satt jag bara och “DU SA ATT DEN INTE VAR LÄSKIG!! DEN HANDLAR OM ETT BARN SOM FÖRSVINNER!!!”. Nästa säsong kan vi se tillsammans så då har man någon att gömma sig lite bakom i alla fall. ?

 3. Älskar denna serie, så fantastiskt bra! Passar mig perfekt som alltid varit lite smått beroende av 80-talsfilmer, Spielberg och barn på äventyr :D

 4. Vi såg klart första säsongen för någon vecka sedan och håller verkligen med om allt! Kändes som att kolla på en film istället för massa utdragna serieavsnitt. Love!!!

  Känns som att man sett nästan allt som finns på Netflix nu, haha, men häromdagen hittade vi serien LUTHER och vi har bara sett ngr avsnitt hittills men kände att jag måste tipsa dig om den. Varje gng vi hittar en “ny” serie så brukar jag söka efter den på din blogg för att se dina recensioner eftersom vi har samma smak och brukar tycka lika om serier. Detta var dock första gng som jag inte fick upp ngn info på din blogg (förutom inlägg om Golden Globe-nomineringar) så spana gärna in den! :-)

  Upptäckte förresten för ngn vecka sedan att du börjat blogga igen, såååååå kul! Har verkligen saknat din blogg!

 5. Åh, jag har fortfarande inte sett Stranger things men är SÅ sugen. Det är förresten himla kul att du bloggar igen :)

 6. Hade helt missat denna serie och fick nys om den tack vare en intervju Aaron Paul gör med Jimmy Fallon. Han pratar om hur obcessed han är osv. https://www.youtube.com/watch?v=FP-kgnavUQ0

  Vad kan jag säga, han är verkligen bra på att sälja! :D

  Visste inte alls vad den handlade om, bara att det var typ nostalgi och barn som drev storyn. Såg alla episoder inom några dagar för 2 veckor sen. I LOVE IT!

  Älskade att det var fokus på barnen och dem är såå duktiga. Kände ett stygn av ledsamhet när jag såg hur mycket roligare dem hade innan Ataris och senare nintendos osv framfart. Eller det ser ut som att dem fick använda fantasin rejält för att spela dragons and dungeons? Men att det höll på så många timmar (12?!) i sträck kanske inte var så hälsosamt det heller haha!

  Cliffhangern var såå hemsk :( Men jag kände på mig ett sånt slut faktiskt (tack Stephen King och hans film Dreamcatcher!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.