The Leftovers (säsong 1 och 2)

Ett maratonprojekt som jag haft ett tag nu är HBO-serien The Leftovers. Det finns tre säsonger totalt och jag har precis sett två av dem.

The Leftovers handlar om eftermatten av ett oförklarligt event där 2% av hela jordens befolkning bara försvinner. Serien följer några av de “kvarlämnade” som försöker bearbeta det som hänt och gå vidare med sina liv. 

Jag ska börja med att säga att jag tycker att den här serien är riktigt bra. Den är väldigt speciell och har ett alldeles eget sätt att berätta sin historia på. Jag älskar verkligen unika och välgjorda saker. Med det sagt så har det tagit mig ganska lång tid att ta mig igenom de här två säsongerna. Ovanligt lång tid! Kanske för att jag kände ett tag att jag behövde smälta varje avsnitt, så jag ville aldrig se flera på rad. Kanske för att jag tyckte att den kunde vara lite obehaglig (fast inte på det sätt man tror) så jag ville inte gärna se på kvällen.

Det jag gillar mest med den är att karaktärernas känslor och öde är det som driver hela serien. Jag gillar också att de ofta låter saker vara osagda och så får man själv klura ut svaren. Det ligger en sån mystik över hela serien som får en att tänka och skapa teorier och det är alltid intressant/lite läskigt/beroendeframkallade.

Justin Theroux är så bra i huvudrollen! Han har ju blivit en helt egen person för mig nu, innan visste jag bara att han var gift med Jennifer Aniston men inget mer. ;) Carrie Coon är också fantastisk och måste nämna Christopher Eccleston som har haft två riktiga stand-out avsnitt.

Både säsongerna hade dessutom ett sånt tydligt syfte, efteråt var det lätt att se vart de både ville gå. Jag tyckte att säsong ett var riktigt bra, men sen kom säsong två med en annan twist och den tyckte jag faktiskt var snäppet bättre. Som jag förstår det var det serieskaparnas egna val att det bara skulle bli tre säsonger. Vilket gör mig taggad på att säsong tre kommer vara precis lika uttänkt och målmedveten.

The Leftovers är nog inte för alla och kan säkert uppfattas långsam/flummig ibland. Och det jag tyckte minst om med serien var när den blev för “out there” (jag kan ta det till en viss gräns). Allt annat var bra, även det tog sin tid för mig att se klart på säsongerna. Nu ska jag börja på säsong tre!

Någon mer som kollat på The Leftovers? Vad tycker ni? Alla avsnittet finns på HBO Nordic förresten.

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

18 reaktioner på ”The Leftovers (säsong 1 och 2)”

 1. Sett allt, älskar allt! En av mina favoriter. Hade lite svårt efter säsong 3 att veta hur jag skulle klara mig utan att få se Kevin något mer, det är ju en av de bästa karaktärerna jag någonsin sett och Justin spelar ju honom helt fenomenal! 💕

   1. Oh ja!! Jag tittar! Det är faktiskt lite tråkigt med Blakes team eftersom jag vet hur det slutar där så det var jobbigt när någon jag verkligen gillade hamnade med honom och man bara “ehhh ja det var ju kul att veta att den personen inte var med när jag tittade”

 2. Jag tycker också att andra säsongen var snäppet bättre. Jag började kolla på tredje men såg bara ett eller kanske två avsnitt faktiskt. Jag gillade liksom slutet på säsong två och framförallt att det liksom “löste sig” för Kevin och att han fick vara lycklig. Sen den “twisten” alldeles alldeles i början av säsong tre fick mig att misstänka att det ändå skulle sluta olyckligt när serien var över så jag slutade kolla helt enkelt.

 3. Åh! Älskar Leftovers! Kul att du gillar den med. Har länge känt att den varit ganska bortglömd och inte fått det fokus som den förtjänar. Just för att den är sin egen. Jag tillhör dem som tycker allra bäst om säsong två. Troligtvis för att jag bingekollade den, men inte de andra. För mig kom den i bäst dager då. Men precis som för dig kunde det bli ett par avsnitt och sedan dröja ett tag innan jag såg fortsättningen. Kände alltid att det var lite underligt, eftersom jag tyckte om det jag såg så mycket. Samtidigt kan det vara den där filosofiska undertonen som gör att man inte orkar hur mycket som helst på samma gång. Jaja, blev en lång kommentar för att skriva att det var kul att du också gillar! Det förtjänar den.

   1. Det är verkligen sant! Den har fått alldeles för lite uppmärksamhet. Jag hade knappt hört talas om den innan jag började titta. En sann kvalitetsserie som flugit under radarn.

    Jag tror absolut att det stämmer med de filosofiska undertonerna. Och ibland ville jag bara tänka lite på vad saker betydde! Riktigt intressant när det blir så btw. Ska bli spännande att se säsong tre nu. Kul att höra att fler gillar den!!

 4. Det här är en serie som står stadigt på min “att se”-lista, men den känns så himla tung! Jag har börjat kolla på det första avsnittet men aldrig kommer längre liksom. Det känns som att många älskar den!

  Ett litet ps (menar inte att vara en språkpolis): tror att när man översätter the aftermath så blir det snarare “efterdyningarna” då jag inte tror att “eftermatten” är ett ord!

  1. Den är egentligen inte så tung! Eller jo, lite vemodig och sorglig samtidigt som den är väldigt filosofisk och man får plocka lite vad man vill får den. RIktigt intressant så du borde kolla in!

   Åh jag vet 🙃 det är jag som kör med min svengelska och så tycker jag ett ord passar så struntar jag lite i om det inte finns, så länge folk vet vad det är jag vill säga. Tänker att man kan få freestyla lite med språket om man vill på sin blogg, stavfel tycker jag inte om men är helt okej med svengelska och ord som kanske inte är 100% korrekta enligt ordlistan 😇

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.