Making a Murderer-Brendan Dassey släpps fri

Läste just att Brendan Dassey från dokumentärserien Making a Murderer släpps fri!

Eftersom jag (precis som flera miljoner andra) fastnade och UPPRÖRDES av Making a Murderer i vintras så kändes det bra att kunna göra en uppdatering. Om det var något som kändes så fel att titta på så var det erkännandet som Brendan Dassey gjorde i dokumentären. Jag mådde så dåligt för hans skull och var helt förfärad över att det räknades som giltigt bevis. Nu har en domare tittat på banden från dokumentären och bestämt sig för att ogiltigförklara hans erkännande. På grund av falska löften från polisen, hans ålder, intellektuella nivå och att det inte fanns en vuxen närvarande så anses det som framtvingat. About time?! Nu ska han släppas fri om bara 90 dagar.

Brendan dömdes till 41 års fängelse år 2006, när han bara var 16 år. Nu har han suttit av tio av de åren.

HÄR kan man se inlägget jag skrev om Making a Murderer efter jag just hade tittat. Alla 10 avsnitt finns på Netflix om man vill se. Varning för att man mår dåligt och blir frustrerad när man tittar. Detta kändes i alla fall som en rättvisa. Ni som sett, håller ni med eller fick ni en annan känsla för Brendan?

Making a Murderer Brendan Dassey släpps fri

Bild från det där hemska förhöret…?

Källa

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

4 reaktioner på ”Making a Murderer-Brendan Dassey släpps fri”

 1. Såg serien typ direkt när den kom pga var rädd att bli spoilad, men måste säga att jag tyckte den var lite väl utdragen… Tvingade mig igenom 70% av avsnitten typ. Mitt absolut värsta var ju dock precis som du säger Brendans förhör. När de sitter och ställer ledande frågor och tjatar och tjatar när Brendan inte ger de svar de vill höra… Det är sååå uppenbart att han försöker komma på vad de vill höra och liksom sitter och gissar och hittar på. Blir vansinnig!!!! HELT sjukt att han satt inne 10 år pga de där “bevisen”. Usch :(

  1. Eller hur…jag kommer ihåg att jag satt och ropade i soffan. Blev så illa berörd hur de gick på och manipulerade en liten 16-åring. Och så förlorade han 10 år för det. Bättre än 40….men borde ha varit noll. Helt sjukt att det var de enda de hade mot honom.

 2. har hört om den här serien, men glömde bort den och tänkt att det är inte något jag är intresserad av.
  men nu när du gjorde ett inlägg om Brendan och att han släpps fri. Blev jag intresserad av serien.
  Så kollade den nu ihelgen. Man blir så arg av allt det här.
  Bra att de släpper Brendan fri, äntligen någon som hittat sin hjärna. För jag tror inte han gjort något, har svårt att tro att han gjort något.

  Vet inte om jag missade det eller om det inte kom upp alls, men vad sade de att Stevens motiv var för att ha mördat Teresa?
  För jag kan inte koma på någon orsak varför han skulle ha mördat henne nu efter att jag sett dokumentären.
  Om hon kände sig hotad av honom, inte skulle hon ha gått till honom för att fotografera bilen.
  Det är så många bevis som är från ingenstans. Som med blodet, om han sköt henne 11 gånger var är allt blod, ingen kan lyckas städa varje fläck bort från den mängden blod.

  Håller med om att när man ser på dokumentären börjar man fundera gjorde han det ändå.
  En av de bästa dokumentärerna jag sett på länge, verkligen något alla borde se.

  1. Eller hur. Man undrar vart deras hjärnor var när de låste in Brandon. TUR att något rättats till i alla fall.

   Det var ju ett halvår sen nu men minns det som att han inte hade något direkt motiv. Det talar ju för honom. Förutom om han bara skulle vara så messed up/sjuk att han bara dödat henne utan anledning. Tyvärr finns det ju såna människor. :( Det är ju solklart att de fejkat bevis mot honom och OM han dödat henne så har han inte gjort det på det vis de sagt. Tyckte också att det var en riktigt bra dokumentär för den fastnade verkligen efteråt. Är han oskyldig är det ju så hemskt att man inte orkar tänka på det så på ett sätt hoppas man nästan att han gjorde det….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.