Nya serier: Arrow & Beauty and the Beast

Arrow handlar om den bekymmerslösa biljonären Oliver Queen. Livet leker för honom – tills han är med om ett skeppsbrott och hamnar på en avlägsen ö i söderhavet. Det tar hela fem år för ett skepp att hitta honom och när han återvänder till sitt gamla liv är han inte samma person längre. Tiden på ön förändrade honom och han har nu ett nytt mål i sikte.  Med en grön luva är han är självutnämnd rättskipare som skall försöka återställa staden Starling City till vad det en gång var.

Jag erkänner att jag inte hade mycket hopp för den här, har nästan alltid räknat bort den när jag tänkt på höstens schema. Men det var mycket bättre än jag trodde. Blev lite förvånad över att jag gillade det.

Jag tyckte om Stephen Amell som spelade titelrollen. Och det är ju ganska avgörande. När en hel serie fokuserar så tungt på just en person så är det bäst att den personen kan axla det ansvaret och bära upp serien. Det tyckte jag att han gjorde. Jag fick Smallville-vibbar (på ett bra sätt) och när avsnittet var över så tänkte jag mest “-Ojdå, det här vill jag ju se mer av.”

Den hade lite spänning och några oväntade storylines. Kort och gott så gillade jag det, finns alltid rum för mer superhjältar på min skärm så jag ser fram emot att se fortsättningen. :)

Det här är en modern tagning på historien om skönheten och odjuret. Catherine är en tuff polis som jobbar på NYPDs mordrotel. Men hon hemsöks av minnet att för 9 år sedan ha bevittnat sin mors död och sedan blivit räddad av något som hon inte kunnat förklara. Tills hon en dag av en slump hittar Vincent Koslow. Han är överlevare efter ett militärt experiment som gick ”väldigt snett” och det förklarar hans fysiska utseende. Catherine blir en beskyddare av odjuret och hans hemliga liv som en superhjälte i monsterform.

Jag tycker om Kristin Kreuk och hade satt fram emot att se den här. Men för någon månad sedan kom en trailer som såg så usel ut att jag sedan dess förberett mig på det värsta.

Det som är det värsta är deras trailerredigerare för de hade verkligen framställt serien på ett sämre sätt. Catherine såg ut som något kvinnligt våp som behövde odjuret för att rädda henne varje gång. De tog bort alla scener där hon själv var tuff. (Varför?!)

Jag blev positivt överraskad om att hon faktiskt var en karaktär som själv tog kontroll. Och jag blev genast fast i hennes relation till odjuret. Jag har tidigare sett Kristin i Smallville och jag är glad att denna karaktär inte var lika mesig som Lana kunde vara. Det var det jag varit mest rädd för, speciellt efter att ha sett den där trailern.

Odjuret var rejält tillsnyggast alá CW-style. De behöver sina hunkar. Han var en stilig ung herre som bara blev “ett odjur” då han blev arg. Och inte ens det var så farligt. Men det är okej. Det blir lättare med en kärlekshistoria än om han sett riktigt sunkig ut.

Det visade sig vara ett bra flyt när jag sett de här två avsnitten efter varandra. Jag tyckte om både två och lägger till dem på mitt höstschema direkt!

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

24 reaktioner på ”Nya serier: Arrow & Beauty and the Beast”

 1. Jag gillade också båda, så de är med på min höstlista :)

  Såg precis last resort också, och ska nog ge den en chans också :)

 2. Jag gillade också båda men Arrow tycker jag än så länge är snäppet vassare. det är dock svårt att avgöra om en serie är bra efter bara ett avsnitt :)

 3. Jag tycker faktiskt att Catherine och odjuret påminner mig lite om Jimmy och Abby från Harper’s island, lite konstigt but what can you do? :P Annars gillar jag verkligen den serien :)

  Ska kolla in Arrow och se om det även är något för mig, behöver egentligen inte fler serier på mitt schema men man kan ju inte hålla sig borta :P

 4. Gillade också båda serierna men tyckte nog att Arrow var lite bättre, men kommer bli att följa båda serierna under hösten ändå.

  1. Jag gjorde inte det. Tyckte att Stephen var bättre faktiskt. Men så var jag aldrig ett jättestort Justin-fan. Tyckte att han gjorde det okej men inte så att jag kände att ingen annan kunde följa i hans fotspår!

 5. Jag önskar verkligen att jag också kunde tycka om dessa nya serier :((
  Man ska förstås inte döma efter piloten men jag tyckte inte om arrow så mycket :/
  Stephen Amell var bra men alla de andra karaktärerna blev jag bara irriterad på. Och tyckte ni inte att dem introducerade allt lite väl snabbt? Som om dem hade lite bråttom att ha med allt o alla på piloten? nu är det ju svårt att göra en bra introduktion på enbart 40 men aja..
  Systern var jätte dålig tycker jag. Och lite irriterande att dem bara typ 1-2 dagar efter deras återförening hamnar i konflikt (i clubben) Och idioten som kom med en “lost” spoiler då? behöver jag vara orolig? var det ens en riktig spoiler? jag har inte sett Lost än och sparar den. Vill se den i flera epi på sträck så :p. Nä jag tror inte att denna serie blir en höjdare hos mig. Men så ogillade jag verkligen “Smallville” oxå :p. Heros var de enda superhjälte serien som var skitsnyggt gjord (första 2 säsonger)

  Skönheten o odjuret såg jag oxå den dära långa trailern på. Och jag instämmer! den var såå avtändande!
  Kanske jag ser piloten ändå :)

  Nä jag får se på alla de “gamla2 serier som jag redan följer. Har till och med börjat se på Monk! :p
  Lite gammal serie men jag gillar Tony Shalhoub ^,^

  1. Nej du behöver inte vara orolig för Lost. Spoilern stämde inte alls. Ibland säger folk så om Lost och jag vet inte varför. De är tröga? Du gör helt rätt i att se allt i ett sträck, det blir så bra då!!

   1. Åh tack för svaret!
    ååå vad skönt att det ej var en spoiler då! :))
    Jag såg säsong 1 och halva 2 för några år sedan. Sedan la jag den på is vet inte varför men nu har jag sparat på den i typ 2-3 år!! haha! jag vill först klara av att komma in på högskolan..då som sorts belöning vill jag se den i sträck ^,^ lite lame kanske att spara så länge men aja :p

 6. Har inte sett Arrow än, men tittade på BatB igår. Var inte särskilt påläst, så jag väntade mig en ny tonårsserie a la Vampire Diaries, haha! Där var jag ju ute och cyklade. Blev dock positivt överraskad av det, lite refreshing att se den typen av serier med skådisar i 25/30-årsåldern som faktiskt SPELAR sin ålder, inte går runt och låtsas vara 15 ;) Blev inte hooked efter ett avsnitt kanske, men jag ska absolut ge det några avsnitt till. Shippar redan Catherine/Vincent, haha. Fattar bara liksom inte vad serien ska handla om riktigt? Är det en polisserie i grunden eller var det liksom bara i piloten? Greppade det inte riktigt, får la se nästa vecka :)

 7. Åh, vad roligt med två nya serier på schemat! :) Har inte hunnit kolla dessa än, men de låter ju definitivt värda en chans! Jag hoppas att snart kunna lägga till dessa i mitt schema också!

 8. Blev faktiskt positivt överraskad över hur bra piloten till Arrow var, hade inte förväntat mig det :) ska kolla några avsnitt till och sen bestämma mig för om det är en keeper or not ;)
  Beauty and the beast blev jag inte alls imponerad av.. storyn känns tråkig, karaktärerna känns tråkiga och hela alltihop blev bara ett stort ZzZzz.. Blev inte heller imponerad av skådespeleriet som jag ändå trodde skulle vara ganska bra med tanke på några av skådespelarna.. Jag kommer kanske KANSKE ge den ett eller två avsnitt till, men jag tror absolut INTE att detta är något som jag kommer att följa i höst.
  Om serien fortsätter som i piloten så tror jag att detta kommer att bli en väldigt KORTVARIG serie. (tror redan nu på nedläggning)

 9. Jag trodde inte alls att jag skulle gilla de här två serierna, men gud så fel jag hade. Tyckte båda två var grymma!

 10. Åh! jag har väntat på att få läsa vad du just tycker om dessa 2 serier. Jag tycker det är riktigt bra, fast jag är lite mer åt arrow hållet. Men båda serierna är riktigt bra, det verkar har blivit en trend med “backstorys” serier dvs, att man hela tiden backar och ser bakgrunden. Det är sådan serier som enligt mig är mer intressantare, eftersom man vet aldrig vad som har hänt, och det blir ju alltid en bra twist a det hela

 11. Hej! Du skulle inte kunna skriva en lista på höstens serier som du kommer följa:)
  Dag i veckan de släpps, vilken som är bäst, säsong osv:) ett kort stycke om alla helt enkelt!
  Toppenblogg!!

 12. Hej, du verkar ha koll på det gär med serier så jag indrar hur många säsonger och avsnitt det finns av Beauty and the beast?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.