Outlander 3×03 “All Debts Paid”

Jag vet att det bara har varit tre avsnitt men gaah, den här säsongen av Outlander har varit så bra. Ni som slutade titta för att första halvan av säsong 2 på Outlander var lite seg/annorlunda (förstår att politiken inte var allas cup of tea), ni borde kolla ifatt asap för att inte gå miste om hur BRA det är just nu. Plus kolla in hur Jamie ser ut nedan. Det kan vara anledning nog. ;)

Klicka in för att läsa vad jag tyckte om Outlander 3×03.

Outlander 3×03 “All Debts Paid”

Efter avsnitt 1 skrev jag att jag tyckte synd om Frank. Det gör jag fortfarande. Jag förstår att han framställdes mer som ett svin i boken, men i serien tyckte jag att de både visade det och förklarade det. Allt han gjorde var inte en smickrande look för honom, och man kunde ju tydligt se att han var bitter på Claire.

Men samtidigt inte utan anledning? Att han regelbundet bjöd dit sin älskarinna (som hade varit värre om de inte hade ett öppet äktenskap) och att han väntade ut tiden på att Brianna skulle kunna bli stor nog att följa med honom, ingen av de sakerna framställer honom i den bästa dagern. Men när han sa att han bara ville vara med någon som älskade honom så brast hjärtat lite för hans skull. Det brister ju för Claire också som är så olycklig och hjärtekrossad.

Tycker att de gör ett sånt bra jobb med att visa hur de både är ledsna och hur de både levde så länge i ett äktenskap som inte var lyckligt för någon av dem. Ingen av dem var perfekt mot den andra. Det hemska är ju att Frank DOG (!!!) innan han kunde få vara helt lycklig. Det är ju jättehemskt?! Man vet ju redan att Claire kommer få träffa Jamie igen.

Trodde aldrig att jag skulle säga att det var sorgligt att Frank dog. Men jo…det tyckte jag. Trots att de redan berättat i förra säsongen att det skulle hända och man var beredd på det. Trots det så kändes det hemskt och orättvist. :/

Nu har jag redan skrivit en uppsats och jag har inte ens kommit till bitarna med Jamie än! Det var intressant att se honom forma  en relation med John Grey. Tänkte direkt att han måste vara lite kär i Jamie och sen bara “join the club”. Jamie ser bättre ut än någonsin, vem visste att prison kunde vara en sån bra look för någon? ;)

Alla som har läst boken visste ju att Grey skulle bli betydande för Jamie i framtiden, men för oss resten var det ju ett coolt reveal att den lilla killen från förra säsongen skulle spela en sån stor roll. Och tack vare Black Jack så tål ju Jamie inga närmanden, tror att han skulle kunnat sköta situationen ganska mycket mer graciöst annars. Ville nästan skrika genom skärmen “Du förstår inte!! Han har PTSD!!!”. Gillar ju deras vänskap och problemet är ju inte att Jamie skulle vara en homofob (som det verkar genom Johns ögon).

Och Murtagh lever!! Ett av de bästa avslöjanden vi fick det här avsnittet. Nu är Jamie freee (typ) och Claire är freee. Dags att börja nedräkningen mot deras återförening.

Vad tyckte ni om avsnitt 3? 

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

9 reaktioner på ”Outlander 3×03 “All Debts Paid””

 1. Älskade avsnittet! Såg det nyss, och ja, att Murtagh finns kvar var nog bäst av allt. Men att se Jamie få skjuts ut i “det fria” av en vänskaplig själ efter allt elände var ju inte fy skam det heller. :)

  Håller med om att den här säsongen är underbar, och att förra säsongen var svår och seg. Att helt plötsligt hamna i Frankrike blev helt, helt fel. Men nu är allt bra igen, och jag njuuuter av varje avsnitt!

 2. Men alltså, kommer Murtagh tillbaka?? Fällde en liten tår när han sa att han tänkte på Claire ibland. MEN till skillnad från de två första avsnitten känner jag mig oerhört tom efter detta. Tror inte det är bra för mitt psyke att bara se ett avsnitt åt gången haha!

  1. Jag bara tar för givet att Murtagh kommer tillbaka! Han dog i böckerna och nu när de skrev om historien så att han skulle leva istället så vore det hemskt konstigt om han bara var med Jamie i fängelset?? Förutspår att han kommer träffa Jamie igen!!

   Samma här. ALLDELES för lite åt gången. :O

 3. Jaaa, denna säsong är såå bra!
  Haha, exakt så höll jag på att tappa serien där under säsong två. Seegt ett tag och jag HATAR Karl Stuart. Men tog mig igenom tack och lov. Tyckte också synd om Frank faktiskt..😥

 4. Så underbart att ha tillbaka Outlander!

  Men jag gillade faktiskt säsong 2 och Paris. Tyckte det var väldigt häftigt att de vågade förändra serien så pass, ett tag, och provade på något nytt. Jag har inte läst böckerna, men detta är lovande inför mååånga härliga säsonger :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.