Outlander 3×04 “Of Lost Things” (m.fl.)

Här kommer hösten första veckosammanfattning! Det blir en liten mini för jag har fortfarande inte så mycket avsnitt som jag tittar på veckovis. Jag håller på att fylla mitt schema. Så jag kollar in höstens nyheter (ska göra ett inlägg där jag rankar dem) och får se vad som fastnar. Plus idag släppte Viaplay hela andra säsongen av StartUp (tips!). Den ska jag börja kolla igenom nu – inlägg kommer snart!

Klicka in för att läsa om: Grey’s Anatomy 14×01-02, Outlander 3×04 och This is Us 2×02.

Grey’s Anatomy 14×01-02 “Break Down the House”/”Get Off on the Pain” *säsongspremiär*

Visst var premiären bra?? De hade lovat på förhand att Grey’s skulle bli lite mer lättsamt igen och jag tyckte verkligen att man märkte av det. Gillade det. Grejen med Riggs/Meredith känns bara så blek, speciellt när man jämför hennes tidigare story med Derek (och Addison som kom tillbaka). Jag vet att det inte är meningen att det ska vara samma grej, men ändå…har aldrig ens sett kemin mellan de två. Därför är det inte så angsty som det skulle kunnat vara med Megans återkomst. Som jag förresten gillade direkt! Är mer intresserad av Teddy/Owen då. Amelia har varit hemskt irriterande på senaste tiden och med avslöjandet om hennes tumör som gjorde om hennes personlighet så fanns det i alla fall en anledning. Hon är inte min favoritkaraktär alls….men vill inte att Meredith ska förlora fler personer i sin närhet. Hur många personer kan få hjärntumörer i samma serie förresten!? Jag hatar inte Maggie och Jackson men tycker hemskt synd om April samtidigt så det är delade känslor där. Tänk att jag skulle sitta och heja på Japril men efter förra säsongen så gjorde jag det. Och Aprils tal till Jackson. :( Stackarn.

Outlander 3×04 “Of Lost Things”

Först kände jag en sorg över att Jamies vilda prisonlook var borta (haha) men insåg snabbt att denna mer städade look inte var too shabby heller. Minus håret som såg ut som svinto ibland. Inte för att det stoppar någon, stackars Jamie “alla vill ha sex med mig” Fraser. Från vad jag hört om boken så är jag bara väldigt glad att de ändrade sexscenen med Geneva. Trots att det började som utpressning och jag kände “nooooo” så blev utförandet inte så hemskt ändå. Jamie med lilla bebisen sen….ahh mitt hjärta. Den där Willie var ju megasöt!! Hade verkligen kunnat kolla på ett helt avsnitt med bara honom och Jamie. Överlag så kände jag verkligen att jag var så investerad i Jamies delar och att det var jobbigt att komma tillbaka till Claire och gänget. Inget emot Claire men jag känner fortfarande ett stort failure to care om Bree och Roger. Ser inte fram emot att de ska ta mer fokus. Alls. Och sen när Claire åker tillbaka och man fortfarande måste hoppa till dem!? Neeeeeeej. Slutet fick mig verkligen att gråta. Sam Heughan har totalt levererat den här säsongen och har skådespelat det bästa jag sett honom hittills. Mitt hjärta värkte när han fick lämna lilla Willie bakom. Och mitt hjärta värker för John Grey med. Jag önskar att det fanns ett parallellt universum där Jamie kände likadant för honom och de kunde få sitt lyckliga slut. </3

This is Us 2×02 “A Manny-Splendored Thing”

Hahaha när Beth kallade The Manny för “the least funniest show in the world”. Har en känsla av att jag tyckt samma om det var en riktig show. Blöjscenen som alla skrattade åt?? Så låg humor. Men han gjorde det! Det var också hemskt kul när Randall sa “Manny say whaaat” och Kevin tyckte det var jättekul men sen kom Miguel och sa samma sak och han blev bara irriterad. Kommer aldrig sluta tycka det är kul att de alltid är lite småirriterade på Miguel. ;) Gillade verkligen att få se Jacks perspektiv den här veckan. Bara för att man sett det ur Rebeccas perspektiv innan så verkade det så lätt första gången han slutade. För att det var så hon såg det förstås. Han säger att han kan sluta för hennes skull och sen slutar han. Men såklart det var tufft och han kämpade med allt i hemlighet dessutom. :/ Jag är bara lättad över att han faktiskt hade slutat, för någon minut blev jag väldigt nervös att det skulle avslöjas att han faktiskt druckit hela den här tiden (när Rebecca frågade “you did quit right?”). Tycker alltid det är så fint att se relationen mellan Kate och sin pappa. Men samtidigt sorgligt eftersom han inte finns kvar. Och hemskt sorgligt med relationen Kate har till sin mamma. Vet att Rebecca menade väl men jag förstår helt varför det blev pressigt och jobbigt för Kate hela tiden och varför de känslorna fortfarande finns kvar.

 

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

3 reaktioner på ”Outlander 3×04 “Of Lost Things” (m.fl.)”

 1. Nu blir jag så nyfiken, hur ändrade de sexscenen? Slutade läsa som tur är lagom till denna säsongen.
  Jag gillade böckerna men detta är den mest fantastiska serie jag någonsin har sett.
  Kan knappt tänka på något annat än att att jag få se dom igen på måndagar.
  Tack för en fantastisk blogg
  Kram Marie

  1. I boken så säger Geneva nej till sexet efter att de har börjat och att det gör ont och att hon inte vill varpå Jamie fortsätter ändå, så att det blir en övergreppsituation. Jag vet att Diana Gabaldon har nekat till att det var så det var menat, men det kommer delvis fram i texten på det sättet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.