På C Mores tablå | Saknad

Jag har tänkt börja med en ny inläggsserie där jag med jämna mellanrum tipsar er om vad som är aktuellt på de svenska streamingtjänsterna. För er som vill ha lite tips på vad ni kan kolla in härnäst helt enkelt. Vi börjar på C Mores tablå där vi hittar Saknad just nu!

Saknad på C More
Bild: C More

Saknad är en originalserie för C More, regisserad av Colin Nutley och med Helena Bergström i huvudrollen. Det är en dramathriller och handlar om en poliskommissarie som återvänder till småstaden hon kommer ifrån. Helt plötsligt befinner hon sig mitt i ett mordmysterium. Det här är en miniserie på totalt fyra avsnitt, två finns ute just nu och de resterande två kommer den 12 och 19 januari.

Helena Bergström imponerar

Det första jag tänkte på var att jag var imponerad av Helena Bergström. Hon känns så självklar i huvudrollen och drar det tyngsta lasset i serien. Hennes karaktär var också den som jag kände mig mest involverad i. Kanske är det för att det bara är fyra avsnitt, men jag känner inte en känslomässig koppling till de andra karaktärerna. Vilket är en liten miss. Det är inte för att resterande är dåliga, utan bara för att de getts för lite tid att utforskas. Framförallt kanske Samuel Fröler, hade gärna sett mer av hans karaktär då jag var helt övertygad om honom.

Den galna (okej, inte galna men jobbiga) prästen Stein var inte min favorit då jag tyckte att han blev lite karikatyr/överdriven.

Bra, men klyschigt

Efter att ha sett tre av de fyra avsnitten kan jag sammanfatta min åsikt med “bra, men klyschigt”. Serien lyckas med den lite kusliga känslan, det är ett bra tempo (viktigt!) och en stabil historia. På minussidan kunde det bli lite väl klyschigt ibland och med tempot, som rör sig framåt ganska raskt, så förlorades också en djupare inblick i varje karaktär.

Jag har fortfarande ett avsnitt kvar att kolla in, innan jag har sett det kan jag förstås inte veta hur helhetskänslan kommer att vara. Redan nu kan jag säga att det är inte det bästa kriminaldramat jag någonsin sett, men det finns nog med bra saker för att den ska vara värd att kollas in!

Alla avsnitt av Saknad hittas på C More.

Är det någon mer som tittat på Saknad? Vad tycker ni?

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

6 reaktioner på ”På C Mores tablå | Saknad”

  1. Bra (för mig innebär det välgjort) men klyschigt tycker jag summerar svensk TV ganska bra. Därför kollar jag sällan på det ;)

  2. Vart hittar du avsnitt 3 och 4?? När jag går in på cmore finns bara 2 avsnitt, och de har jag redan sett!längtar ju ihjäl mig haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.