Recension: Flesh and Bone

recension-flesh-and-bone

Flesh and Bone är en ny miniserie från Starz som ska bestå av 8 avsnitt. Serien följer Claire, en talangfull dansare med ett komplicerat förflutet som går med i ett prestigefullt balettkompani i New York. Snart får hon erfara hur hård och hänsynslös branschen kan vara.

Det är ingen hemlighet att jag gillar dans så jag var väldigt nyfiken på den här. Kommer dessutom på samma kanal som gav oss Outlander (whoop whoop!) så det börjar lovande. Första avsnittet var bra, men det fanns också några brister. Det känns som att man har sett historien ganska många gånger förut och många av karaktärerna kändes nästan som klyschor.

Sen tyckte jag att det var för lite dans och för mycket sex. Jag förstår att edgy säljer men jag tycker det är onödigt när det blir för mycket i förhållande till allt annat.

Historien är väldigt mörk och påminner mycket om filmen Black Swan i känslan. Fun fact: huvudpersonen Sarah Hay hade faktiskt en roll i den filmen. Hon får högsta betyg av mig. Älskar att de hittat en person i huvudrollen som faktiskt är en balletdansös så att de slipper ha en double för alla dansscener. Det tar ju ut en ur serien om något.

“Jag vill se mer” är känslan jag har efter premiäravsnittet. Men om det blir för mörkt/deprimerande för mig så kommer jag att lägga ner. Det känns dock spännande att det bara är en miniserie på 8 avsnitt, det brukar betyda att de har en tydlig bild för historien de vill berätta från början till slut.

Tips: Cmore kommer under dagen få hela första säsongen tillgänglig för streaming och på TV4play kan man se första avsnittet.

Någon mer som sett? Vad tyckte ni då?

Bildkälla

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

9 reaktioner på ”Recension: Flesh and Bone”

  1. Har också sett första avsnittet och håller med. Gillar den överlag, men vill ha mer dans och mindre sex, eller åtminstone någon poäng med sexet. Som det är nu är det mest där för att visa att det är en gritty serie och har egentligen inget särskilt med handlingen att göra.

  2. Åh jag började faktiskt kolla på den här för att jag gillade namnet (haha) och tyckte den påminde lite om Mozart in the Jungle som jag tyckte om jättemycket. Insåg sen att jag hade en massa annat som jag behövde prioritera och la den åt sidan…

  3. Något tips om vart man kan se resten av avsnitten om man inte har cmore? kan inte hitta den på nån av mina streamingsidor :)

  4. Hej, ett tips är att fortsätta se serien. Jag har då aldrig sett en liknande serie tidigare. Jag skulle säga att första avsnittet inte ger rättvis bild av serien, för jag tycker inte att den är förutsägbar sen. Varje avsnitt bjuder på något nytt. Jag får dock inte riktigt grepp om serien. Vet du om det kommer någon fortsättning efter dessa 8 avsnitt? /Amanda

    1. Då ska jag fortsätta se! Nej, som jag förstår det är det bara 8 avsnitt och det finns inga planer på att göra mer. Men andra serier har ändrat sig om de blivit populära så ser jag något ska jag lägga upp det här!

  5. Nu har jag äntligen sett första avsnittet och jag fick mersmak! Älskar också dans-serier, men fasiken vad magra vissa tjejer ääär :(
    Ska definitivt fortsätta se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.