Recension: The Good Doctor

Nu har jag kollat in min första nya serie för hösten. Låt oss kicka igång den här säsongen med The Good Doctor från ABC.

I The Good Doctor spelar Freddie Highmore huvudrollen som Dr. Shaun Murphy. Han är en ung autistisk kirurg som precis ska starta sin residency på det prestigefyllda St. Bonaventure Hospital – men alla är inte lika lyckliga över att han är där. Detta är en amerikansk remake av en koreansk serie med samma namn från 2013.

Jag gillar läkarserier och hade sett fram emot att få kolla in den här. Efter piloten är jag tyvärr inte övertygad, men jag ska göra min tre avsnitts-regel för att se om den hittar mer fäste och egen ton. Mina största problem var att 1) konceptet är något man sett många gånger förut och 2) det fanns en hel del klyschiga/töntiga ögonblick i det första avsnittet.

Från skaparen av House

Det är värt att notera att serieboss för The Good Doctor är David Shore. Han är mest känd för att ha skapat serien House M.D. Detta är intressant eftersom jag hela tiden under avsnittet tänkte på House, och hur detta var som en lightversion.

Känner nu att det kanske är dags att börja titta på House istället. Jag tvivlar inte på att Freddie Highmore är en duktig skådespelare. Men i detta fall så kände jag att det fanns ögonblick som inte var helt 100. Ibland när han skulle vara sådär typisk känslokall så såg han istället mordiskt fascinerad ut? Lite seriemördare över honom nästan. Fick värsta creepy vibbarna under några scener. Och det tror jag inte alls var meningen.

Men det var mest i början av avsnittet och jag ska säga att det blev bättre i slutet. Detta var ingen fullträff för mig (synd!) men som sagt, jag ska ge den några avsnitt till och se om jag ångrar mig.

Någon mer som sett The Good Doctor? Vad tyckte ni?

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

7 reaktioner på ”Recension: The Good Doctor”

  1. Freddie Highmore är och kommer alltid vara Norman Bates från Bates motel för mig, att se han i någon annan roll kommer bara kännas konstigt och fel, haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.