Riverdale 2×01 “A Kiss Before Dying” (m.fl.)

Här kommer en veckosammanfattning! Med både Supergirl och Riverdale tillbaka på schemat den här veckan så börjar det se lite mindre tomt ut. Men väntar fortfarande på att en nykomling ska kunna få en permanent plats också, har verkligen varit en oinspirerande samling hittills.

Just nu kör jag bara på ett inlägg per vecka, det är för lite serier på tors/fre för att jag ska kunna dela upp som jag vanligtvis gör. Men ändrar det i takt med att det börjar fylla på.

Klicka in för att läsa om: Grey’s Anatomy 14×03, Outlander 3×05, Supergirl 3×01, This is Us 2×03 och Riverdale 2×01.

Grey’s Anatomy 14×03 “Go Big or Go Home”

Harper Avery…wow. Förstår att Jackson hade lite issues från sin familj och fortfarande vill bevisa att han klarar sig på egna meriter. De där Averys har verkligen starka åsikter. Ingen kommer här och sparkar Bailey! Undrar om detta bara var en liten storyline eller om det kommer tillbaka för att bita dem senare? Att de bara låtsas som inget alltså. Amelia var lite mindre irriterande i det här avsnittet. Men ser ändå inte fram emot att hennes storyline ska ta massa plats (sorry). Det roligaste i hela avsnittet var när DeLuca försökte berätta för Maggie, utan att säga det rent ut, och Maggie inte fattade något. Han ansiktsuttryck när han insåg att han faktisk behövde prata om deras break-up. Haha.

Outlander 3×05 “Freedom & Whisky”

Önskar att jag kunde gilla Bree lite mer…det hade gjort saker mer intressant när hon har scener. Kände i alla fall för henne när hon saknade Frank. Och jag vet att det är hela upplägget för serien och det hade ju inte funkat om inte Claire ville tillbaka till Jamie ÖVER ALLT ANNAT. Men det är just den biten som blir lite off för mig. Har så svårt att se att en mamma faktiskt skulle lämna sitt barn sådär och vara okej med att de eventuellt aldrig mer skulle träffas!? Det är en omöjlig tanke. Lämna sitt barn som varit den största delen av ditt liv under 20 års tid, för en man du kände i tre år för 20 år sen. Även om den mannen råkar vara habba-habba Jamie. Men som sagt, jag vet att deras romans är huvudgrejen och vem hade valt att hon skulle stanna ändå?? Inte jag. Var bara tvungen att kommentera på det för jag hade svårt att ta till mig deras hejdå-scener. Ok, batmangrejen var väldigt kul. Och jag hoppas för allt i världen att Claire packade ett kort på Brianna till Jamie. Blev nästan stressad över att hon inte nämnde att hon gjorde det. Slutet var helt fantastiskt haha. Hon är tillbaka och allt är bra (hoppas hon packade ett årsförråd av sin hårfärg förresten ;)). NÄSTA AVSNITT MÄNNISKOR. NÄSTA AVSNITT. Extra långt för att få plats med all sexyness. Om två veckor. :O

Supergirl 3×01 “Girl of Steel” *säsongspremiär*

It’s back! Alltid trevligt med Supergirl på schemat, det är en sån lagom mysig serie. Men Kara….du behöver ju inte slänga bort hela din relation till din syster för att du är hjärtekrossad. Det var extra svårt att se eftersom hon egentligen behövde Alex extra mycket. Vet inte riktigt vad jag känner för darkie-Kara. Kan bli irriterande? Men å andra sidan har hon nog lite underliggande aggrokänslor att bearbeta. Från det man sett så gillar jag de nya tillskotten. Jag gillade också småglimtarna av Cat, alltid välkommet. <3 Och slutet med J’onn och Alex var så aww!! Han är ju deras pappa liksom. Det jag ser fram emot nu är att få tillbaka Mon-El utanför cheesy drömsekvenser…hehe.

This is Us 2×03 “Highs and Lows”

Jag tycker det är så äkta att man får se hur Jack kämpar. Att han inte bara är sankte Jack. Precis som jag trodde så är ju Randall och Beth perfekta fosterföräldrar. Tycker det är en jätteintressant storyline. Men jag trodde verkligen att det skulle bli en kille och såg framför mig hur Randall kunde utveckla en far/son-relation till honom precis som han gjort med William. Föreställde mig det så och blev lite förvånad när det var en till dotter istället! Men gillade det lilla vi fick se. Plus..så fint med flashbacksen med William och Randalls yngsta dotter. SAKNAR DIG WILLIAM. Stackars Kev. Av alla syskon så känns det som man fått reda på minst när det gäller honom och hans relation till Jack. Det känns som att han inte var lika tight med honom som Randall och speciellt Kate var. Nu insåg man ju precis hur mycket förtryckta känslor som fanns där, han har ju inte vågat eller velat bearbeta. Tyckte det var så sorgligt när han satt och höll tillbaka gråten på telefon med Kate. :/ Men neeeeej till hinten att han skulle bli hooked på smärtstillande piller nu.

Riverdale 2×01 “Chapter Fourteen: A Kiss Before Dying” *säsongspremiär*

Glad att se att Alice fortsätter vara en höjdpunkt. Hon påminner mig så mycket om Julie Cooper, love it. Inte tråkig som Archies mamma men inte full blown crazy heller som vissa andra föräldrar. Duschscenen mellan Archie och Veronica var lite…malplacerad. Han stod och duschade av sig sin pappas blod!! Känns som att det hade funnits andra mer passande tillfällen. :O Men jag antar…ungdomar ;). Whoa Cheryl. Ice Cold. Älskar att hon fortsätter vara like over-the-top cray som innan. Jag kände mig varken säker på att Fred skulle överleva eller dö. Så att han klarade sig var en trevlig överraskning. Fast han blev skjuten/låg på sin dödsbädd och de lät honom komma hem till sitt hus samma kväll? Oooookay. Ser fram emot att se mer av Ronnies pappa. Deras stela familjedynamik påminde lite om Blossoms nu. Slutet OMG…Ms Grundy (eller ja, ms Pedo) dödad av samma person som sköt Fred? Vad är kopplingen??

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

13 reaktioner på ”Riverdale 2×01 “A Kiss Before Dying” (m.fl.)”

 1. Grey’s Anatomy 14×03:
  Jag gillar inte Amelia, men tyckte det var så skönt att få en förklaring till hur hon betett sig. Undrar hur länge de har tänkt på den här storyn? För hon har betett sig väldigt impulsivt, barnsligt och känslomässigt länge nu, eller ja egentligen från hennes introduktion. Man undrar hur mycket hon kommer förändras efter operationen (om hon nu överlever, är trots allt Greys detta). :P

  1. Undrade samma sak faktiskt. Har svårt att tro att de planerat det i flera säsonger. Mer att de insåg att de hade gjort henne fett irriterande och ingen gillade henne längre – så de kom på en ursäkt. 😅 Kanske började planera det i slutet på förra säsongen när hon började undvika Owen och bete sig extra off?

 2. Måste säga att första avsnittet av s13 av Spn var helt galet fantastiskt bra!! Likaså var förra säsongen SJUKT mycket bättre än på länge. Skulle varmt rekommendera dig att se ikapp ifall du har tid över och vill ha något lättsmält och kul med snygga snubbar ;)

 3. Håller så med om Outlander. Ven lämnar sitt barn? Och varför följde Bree (och kanske Roger) inte med. De hörde ju också ljudet vid stenarna. De kunde ju testa i alla fall…. Hatar fortfarande att de träffas igen efter så lång tid. Och hennes gråa slingor haha fulaste ever.

  1. Ja det hade ju inte skadat att Bree i alla fall försökte!!! Claire var väl så fokuserad på att få sexa Jamie ifred, ville inte ha sin dotter där som distraktion. Det var lite så det framstod. ;)

   Bye see ya never again gråa slingar!

   1. Jag tror mer det var för att Brees liv är i 1900-talet och Claire skulle tycka det var själviskt och farligt att dra tillbaka henne tvåhundra år..

 4. Älskade att detta avsnitt var så mycket mörkare än alla andra av Riverdale. Veronicas familj är verkligen skum och mamman har ju ändrat sig totalt nu helt stel och elak man börjar ju undra egentligen vem hon är. Att Grundy hade ett elevförhållande till chockade väl ingen kanske haha men det där slutet gjorde att jag bara satt och gapade. Var inte alls beredd på det!
  Håller dock med om Archie och Veronicas duschscene den kändes bara så fel på något sätt även om jag förstår den och vad författarna vill med det, att dem skulle trösta varandra på det sättet eller vad man ska säga och på så sätt fördjupa förhållandet men jag har så sjukt svårt med dem två tillsammans så det är inte sant haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.