Serietips: Atypical på Netflix

Atypical på Netflix

Här kommer ett tips för alla er som letar efter något lättsamt att titta på i kategorin romantisk komedi. Netflix nya originalserie Atypical passar in perfekt där. Med bara 8 avsnitt á 30 min är den dessutom något man avverkar snabbt.

Atypical handlar om den artonåriga Sam som har autism. Serien berättas ur hans perspektiv när han upptäcker hur det är att bli kär för första gången. Keir Gilchrist spelar huvudrollen som Sam och gör ett (i mina ögon) riktigt övertygande jobb. Jennifer Jason Leigh spelar hans mamma som även hon har en hel del självutforskande att göra.

En lättsmält, mysig tv-serie med lagom korta avsnitt

Jag hade inte ens planerat att titta på den här serien men jag satte på ett avsnitt och sen hade jag sett klart den på en kväll. Så jag menar det verkligen när jag säger att den är enkel och går snabbt att titta på. Karaktären Sam är helt klart det bästa med Atypical! Jag gillar hur han är berättarrösten och att det känns att hela poängen/hela serien är skriven för att man ska förstå honom. Ibland känns det nästan som att han är för bra, de andra karaktärerna blev aldrig riktigt lika intressanta i jämförelse.

Men relationen han har med sin syster (Brigette Lundy-Paine) är också en höjdpunkt + det faktum att Raúl Castillo har en liten roll. Ni vet, Richie från Looking. 😋

Jag har inte så mycket mer att skriva. Tv-serien försökte inte bli riktigt djup och jag upplevde den mycket mer som en komedi än som ett drama. Och det är inget fel på det, det gör bara att den inte når till samma känslomässiga nivå hos en som tittare. Jag tyckte om den för det som den är, den kändes mysig att se och när jag väl hade börjat kände jag att jag lika gärna kunde se till slutet på säsongen.

Säsong 1 av Atypical finns på Netflix

Sm sagt, om ni letar efter en varm och lättsam komedi så tycker jag absolut att ni ska kolla in Atypical. Det är värt att se bara för Keir Gilchrist. Hela säsong 1 finns på Netflix. Jag kommer nog inte gå och räkna dagarna direkt men kommer det en säsong två så lär jag kolla in den också. Varför inte liksom?

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

4 reaktioner på ”Serietips: Atypical på Netflix”

 1. Har du hört kritiken som serien fått? Folk tycker att den gör sig rolig på huvudkaraktärens bekostnad (att det är kul för att han har en autism-diagnos) och att han framställs som ett monster. Vad tycker du om detta? Tycker du att det stämmer eller överdriver folk?
  Bra blogg btw:)

  1. Nej jag upplevde det inte riktigt så. Jag tyckte att de la in mycket komedi i situationer ibland så att det nästan kunde bli lite “hihi titta vad roligt det kan vara med autism”. Men kände inte att de gjorde narr av honom med humorn. Tycker fortfarande att deras starkaste kort är att de berättar serien ur hans perspektiv och FÖRSÖKER (även om de kanske blir lite stereotypiska ibland) att ge en rättvis bild.

   Hade inte läst den kritiken och det var inget jag såg när jag tittade (hade inte velat se om jag kände att de gjorde sig lustiga på någon med en diagnos) men vet inte om jag hade känt annorlunda om jag tittade om på den och hade det i åtanke.

   Tack!! 😘

 2. Jag håller helt med dig – Atypical var lättsmält, underhållande och lite lagomt skruvad. Jag skrattade högt flera gånger. Men den blev inte speciellt djup och det kändes nästan onödigt att de hade med hans sammanbrott i handlingen ( “Hannas ” fråga) Tänkte inte alls på att de gjorde sig lustiga på huvudkaraktärens bekostnad när jag tittade på den. Men jag får fundera på det när jag ser nästa säsong, för det gör jag nog…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.