SKAM 4×06 (m.fl)

Först måste jag bara säga. Så extremt tråkigt att läsa att Sophia Bush lämnar Chicago PD. Det var det jag befarade med säsongsavslutningen. Jag tror inte att jag kan fortsätta titta nu, det kommer bara kännas så tomt utan Erin där. 😑😑😑

Här kommer mina kommentar för det jag tittade på förra veckan. Snart kommer de här sammanfattningarna försvinna allteftersom det blir tunnare med avsnitt.

Klicka in för att läsa om: American Gods 1×04, Supergirl 2×22, The Handmaid’s Tale 1×07, iZombie 3×08, Prison Break 5×08, The 100 4×13 och Skam 4×06.

American Gods 1×04 “Git Gone”

Jag älskade det här avsnittet. Det var en extra treat som inte fanns med i boken…men som förklarade/gav mycket. Det var svårare att förstå varför hon var otrogen mot Shadow när deras äktenskap såg så lyckligt och idylliskt ut ur hans ögon. Men det var ju bara hans perspektiv på saker och hur han upplevde det. Älskade att få ett helt annat djup ur hennes perspektiv. Att hon kämpade med depression hela tiden och att hon älskade honom på det sättet hon kunde. Tycker att Emily gjorde ett riktigt bra jobb och det var så intressant att få se Laura som Laura, inte bara genom Shadows ögon (han hade henne på en pedestal). Serien är så vacker, även om slo-mo scenerna blir lite mycket ibland. Det är väl det enda. Älskar den lite makabra och mörka humorn som finns. Som när hennes arm bara föll av och hon helt oberörd gick runt och bar på den. Ser fram emot att se mer av Laura som badass.

Supergirl 2×22 “Nevertheless, She Persisted” *säsongsavslutning*

Som sagt…som jag saknat Cat. Allt kändes rätt igen med henne på kontoret igen. Så kul med hennes inside jokes som att hon aldrig sett Star Wars (när hon är gift med Harrison Ford) + frierier Rob Lowe från Brothers & Sisters. Hörde dem loud and clear. Men jag gillade inte alls att Mon-El flög iväg och att de gjorde jorden obeboelig för honom. Schysst då. ;) Antar att han kommer tillbaka men jag hoppas att det blir förre snarare än senare. Finns ju en liten story med att hans pod försvann och vart han hamnat istället. Deras “pod got knocked off course” använder de flitigt. Fattade inte riktigt varför de litade på Rheas ord i första taget. Har inte hon bevisat sig vara en av de MINST trustworthy som finns? Det var frustrerande. Och så slutade det ju förstås inte som jag ville. Men Cats peptalk i slutet var ett litet plåster på såren. Plus Maggie/Alex proposal som var gulligt. Bebisen vi såg i slutet ska vara nya baddien för säsong tre?

The Handmaid’s Tale 1×07 “The Other Side”

Jag hade sett fram emot detta avsnitt så enormt mycket. Och sen blev det en total besvikelse när jag insåg att det BARA skulle handla om Luke. De kunde väl i alla fall haft en blandning med nutid också? Jag ser vad de gör, ägnar ett helt avsnitt för att man ska få upp sympatierna för Luke. Problemet är att det inte funkar för mig. Jag tycker inte illa om honom (bara när han tar upp skärmtid) men jag känner inget engagemang för att June ska hitta tillbaka till honom heller. Jag är alldeles för investerad i June. Och Nick. Och June med Nick. Det var väldigt tråkigt att inte få en enda uppdatering om vad som händer med dem. Det enda lilla positiva jag kan säga är att jag tycker all info om hur saker utvecklades är intressant plus att det i alla fall finns ett motstånd där saker inte är totalt psykade. Och det kommer ett nytt avsnitt om två dagar, längtar som en tok.

iZombie 3×08 “Eat a Kinevel”

Ugh den personligheten Liv hade den här veckan. Och hon fortsätter vara helt ridiculous med Clive. Saboterar förhör?! Jag var så rädd att hon hade lagt något äckligt i kaffet. Vilken mardröm. Så det blev i alla fall en lättnad när hans fingrar fastnade istället. Men ja, om jag var Clive hade jag tröttnat för länge sen. Det realistiska hade varit att hon bara fick bidra med zombie-visioner, aldrig följa med ut på fält eller hantera misstänkta. Och hennes riktiga hår!!! Kan hon inte, åh snälla, alltid ha det? Hon kan ju bara säga att hon har en peruk.  Och Jason Dohring!! De fick en att vänta till slutet men så kul det var att se honom. Så taggad för hans roll!

Prison Break 5×08 “Progeny”

Ja, det var ju himla tur att Jacob råkade skriva just Mike Jr i meddelandet. Lucky break! De verkade ju inte alls bekymrade över hur otroligt osäkert sms är för att kommunicera!? Inte så tillförlitligt som säg, ringa ett samtal. Förstår att det kanske inte hade varit ett alternativ men hade inte litat så blint på sms. Förstod också att Jacob hade målat den där kartan, de gjorde ju en poäng av att visa hur lilla Mike tänkte och då tändes en liten glödlampa i hans huvud. Michael var ju bara så överlycklig över att hans son var lik honom att han glömde vara källkritisk. Kyss mellan Sheba och Linc var lite bättre än kyssen mellan Michael och Sarah förra veckan. Lite cliffisar med men inga superspännande. Lincoln är inte död (hur dåliga var inte de som inte kunde träffa honom trots att de var på mindre än 1 meters avstånd? lol) och såklart inte Michael eller Mikey är det heller. Skulle gissa att Lincoln gick in i huset och sköt henne?

The 100 4×13 “Praimfaya” *säsongsavslutning*

Hm, intressant layout för nästa säsong. Det var ett spännande avsnitt och så skönt att de lyckades (lite overkligt) mot alla odds. Det sög att de fick lämna kvar Clarke förstås. Men karaktärsväxt för alla och speciellt Bellamy som insåg att det var det som Clarke ville. Jag hade hört att det skulle bli ett tidshopp…men det kändes så plötsligt att man inte fick se något alls på vad som hände efter de klarade sig upp till arken. I efterhand förstår jag ju att de vill hålla kvar spänningen förstås. Det borde komma i tillbakablickar under nästa säsong? Något gör ju att alla är över ett år sena! Tycker de la upp det bra för nu vill jag se nästa säsong direkt.

SKAM 4×06

Ughhh det här avsnittet. Egentligen var det inte dåligt för vad som var med, utan vad som inte fanns med. Eller, inte dåligt. Men jag blev besviken för jag tyckte att det var lite lamt och hände för lite. Just efter en hel veckas paus också hade jag velat se lite mer. Vad händer med Yousef?? Definitivt skamsna blickar där. Isak sa att han inte blev nedslagen av dem? Betydande? Jag önskar att Sana inte hoppade av bussen och gjorde det lättare för de där tjejerna. Känner mig också kluven. En del av mig vill att hon ska hämnas och bara BAM! avslöja Sara för hur falsk hon är. Samtidigt så känns det som att sjunka till deras nivå. Och jag tycker inte om att hon utnyttjar Isak på det där sättet, han är en bra vän till henne. Skrattade när Isak gjorde ett sånt skabbigt te haha. Kan totalt se en tonårskille inte fatta bättre. Och morotsscenen med Noora? Tack för den. Har svårt att höra folk tugga redan. 😅

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

2 reaktioner på ”SKAM 4×06 (m.fl)”

  1. Håller med om Skam, kändes som att allt drama från förra avsnittet bara var bortblåst. Vad är det med deras besatthet av “gulerötter”? Ständig rekvisita i det här avsnittet, och det var inte ens första gången. Haha.

  2. Jag håller inte alls med om The Handmaid’s Tale. Tyckte det här avsnittet var jättebra. Så intressant att få se allt ur ett helt annat perspektiv. Sen är jag nog inte lika såld på Nick iofs ^^ Kan inte sätta fingret på vad det ät men det är något med honom som jag tycker känns… off. June verkade dessutom vara så lycklig med Luke. Men tack för tipset om den här serien. Den har blivit en favorit direkt även om jag nästan måste pausa ibland för att den är så obehaglig. Kryper i kroppen hela tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.