Stranger Things säsong 2

Stranger Things säsong 2

Ingen Halloween utan Eleven & co, eller hur? Förra veckan kom den populära 80-tals-skräckserien Stranger Things tillbaka med säsong 2 och jag tror inte att jag var den enda som satt bänkad vid Netflix. 

Har ni missat vad Stranger Things är och vill läsa mer om den så kolla in inlägget jag gjorde efter säsong 1 → Stranger Things säsong 1. Nu hoppar vi nämligen direkt till säsong 2.

Jag ska säga att mina förväntningar låg på hög nivå efter att ha fallit pladask för säsong 1. Och ändå lyckades de bli överträffade! Enligt min mening var säsong 2 av Stranger Things ännu bättre än föregående säsong, och jag njöt hela tiden. Kände mig helt giddy efter sista avsnittet (seriöst, hur feel-good var inte deras skoldans?!) och helt redo för nästa säsong. Synd bara att man måste vänta ett år eller så. ;)

Precis som förut så var barnskådisarna helt grymma. Jag hade saknat deras gäng. Eleven var ju extra badass (älskade hennes nya look) och det var kul att få se mer av Will som del av gänget. Förra säsongen var han ju frånvarande en stor majoritet av tiden. Jag tycker att Finn Wolfhard (Mike) alltid varit den starkaste av grabbskådisarna men i den här säsongen såg jag hur bra Noah Schnapp (Will) var också. Nu tycker jag att de två delar på förstaplatsen.

Stranger Things säsong 2 – ännu bättre, ännu coolare

Jim Hopper var min favorit från förr, ingen surprise att jag älskade honom ännu mer den här säsongen. Det är bara något så coolt med honom. En ny, otippad favorit är dock Steve!! Det var inte en karaktär jag reflekterade speciellt mycket över förra året men nu hade de gjort honom så rolig/likeable. Det var hur kul som helst att se honom tillsammans med killarna tyckte jag.

Det var svårt för mig för å ena sidan ville jag bara PLÖÖÖÖÖJA alla avsnitt direkt men å andra sidan ville jag spara lite på det så att det inte skulle ta slut så fort? Slutade upp med att se allt på tre kvällar ändå så vet inte hur bra det gick. Jag tycker att alla avsnitt var bra, men avsnitt sju som var lite “fristående” var väl det minsta av favoriterna. Det kändes lite jobbigt att den var så frånkopplad just när det hände SÅ mycket annat som man ville mer av. Men det är min enda lilla kritik.

Annars tyckte jag att det var totalt bitchin’. Helt grym.

Vad tyckte ni om Stranger Things säsong 2?

 

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

9 reaktioner på ”Stranger Things säsong 2”

 1. Älskade andra säsongen. Noah Schnapp skådespel tycker jag var riktigt imponerade, han är ju bara 13. Jobbigt att man måste vänta så länge till nästa säsong bara.

 2. Älskar den här säsongen, blev verkligen inte besviken. Det enda jag tycker var mindre bra var Elevens story, ville ha henne med mer än vad vi fick (fast nu har jag ju inte sett klart på alla avsnitt, så det kanske blir mer henne i de sista avsnitten).

 3. Älskade allt FÖRUTOM den helt knäckande scenen när Dustin blev nobbad gång på gång på dansen😭 Hur tänkte de?!?! Blir galen.

  Gillade Bob the brain så himla mkt❤️ Fast samtidigt kände jag mig så illojal eftersom jag håller tummarna för att Joyce och Hopper ska sluta upp tillsammans. Men ändå så sorgligt när Bob dog😢

 4. Ärligt talat var jag inte helt golvad av första säsongen, så som alla andra var. Den andra säsongen har dock fått även mig såld. Ville se om hela säsongen så fort jag sett klart, det är ett rätt bra betyg det. Måste se om första säsongen nu med, troligtvis kommer en andra titt ge en annan uppfattning av den nu när jag är såld. 🙈 För övrigt finns det en ”Beyond Stranger things”-säsong för andra säsongen med. Där de snackar om tankar bakom säsongen tillsammmans med skaparna och skådisarna. Ett tips om man inte redan sett. Finns också på Netflix.

 5. Såg alla avsnitt på en dag 🙊 Grym säsong o vilken insats av skådisarna! Älsk på Dustin 😍 han är ju så gullig så tyckte så synd om honom på dansen 😅

 6. Tycker första säsongen va bra, men förstod inte riktigt hypen. Den andra säsongen tyckte jag va superbra!! Bättre än den första

 7. Såg klart den på ca 7 dagar. Tyckte första 4 episoderna var så slow? Det började hända grejer från episod 5 och framåt. Förra säsongen störde jag mig på för mycket fokus på Hopper och mamman. Nu slapp vi ha too much av dem. Nancy och Jonathans sido story var as tråkig, men hoppas dem blir ett par!

  Elevens make over var så cool!

  En av mina favorit scener är scenen när Dustin tröstar sin mamma när hon ska ut och leta efter sin katt (stackaren som blev uppäten!) Hur han antar stöttande föräldra rollen “You git this, I love you”! etc alltså, hur gullig var inte den scenen! Aww Gaten är så himla bra skådis, min fav! Men ja alla barnskådisarna är superba!

  Och hur Dustin får svära “bitch” och mamman är så cool och inte reagerar alls haha! Love it!

  Sista scenerna med Dustin som inte fick till en dans med sina skolkamrater var så sorglig! Skönt att Nancy kunde stötta honom. Ser fram emot nästa säsong! Dem kommer ha växt mycket mer då! Och antagligen kommer vi se mer av Elevens “syster” och company.

 8. Bara jag som älskade den växande “bromancen” mellan Steve och Dustin. I bilen innan dansen – som riktiga bröder 😍

  Tyckte synd om Dart’s sista scener, han må vara ett monster från annan dimension men han tyckte om Dustin. När han dör där med noguat-papprena i närheten…så krossade mitt hjärta

  Barn e elaka…ännu en gång blir hjärtat krossad när Dustin inser att han inte har en chans att bjuda nån på balen. Gillar verkligen det Nancy gjorde

 9. Är jag den enda som hejar på Nancy och Steve??! hans ledsna min när han lämnat dustin på balen och skymtade nancy där inne. klarade inte av det. jag fattar verkligen inte grejen med Jonathan… så ocharmig… plus han tog nakenbilder på Nancy som han sen framkallade i skolan?? hur kommer man över en sån grej… det kommer jag aldrig göra iallafall…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.