Svar på frågestund, del 2

2

Finns det någon serie du starkt rekomenderar men har inte skrivit mycket om den på bloggen ?

Jag tror att jag skriver om de flesta serier som jag rekommenderar men jag skriver mest om dem under tiden jag tittar så ibland nämner jag ju inte äldre serier så ofta. Jag tycker t.ex. att Ally McBeal är hur bra som helst, en sån där klockren och rolig serie! Jag har också väldigt sällan nämnt 21 Jump Street från 80-talet. Den gillade jag som tonåring. Men nu i efterhand har jag lite svårt att skilja på om den verkligen var bra eller om det bara hängde på min kärlek för Johnny Depp…

Funderar du på att börja kolla på någon ny serie nu ?

Ja! Jag har serier som jag ska se men just nu har jag ingen som jag verkligen känner OMG MÅSTE SE NÄSTA AVSNITT NU och det är tråkigt. Har letat efter det på sistone, försökt lite med något avsnitt här och något avsnitt där av olika serier men inte lyckats fastna.

Om du fick välja en serie du ville bo i, vilken skulle det vara?

Kanske Hart of Dixie? Det verkar så småstadsmysigt! Annars hade jag kunnat tänka mig att bo i The OC, speciellt om jag var lika rik som alla de var. :)

Om du fick välja en person (från en serie såklart) att ta med dig vem skulle det vara?

Som resesällskap? Veronica Mars tar jag då, vi hade säkert blivit BFFs och haft jättekul tillsammans. Hehe.

Vilket är ditt allra största ship? Och vilket var ditt allra första ship?

Det är samma som med favoritserier, det kommer och går. Om jag väljer bland de serier som går just nu under sommaren så är nog Stiles och Lydia i Teen Wolf favoriten. Mitt allra första är dock lätt! Det var Clark och Lana i Smallville. Jag var så besatt av dem.

Vad tycker du om PLL? Jag vet att du gillar serien men tycker du den är lika bra som du tyckte första gången du såg serien?

Nej, jag tycker att den har blivit ganska tjatig. Det tillsammans med alla dessa löften om avslöjanden och sen noll utdelning gjorde att jag slutade titta.

Vem tror du är A?

Svårt att säga för jag tror inte att de ens har bestämt det själva. Man kan ju hoppas att de inte gör en Gossip Girl och tar något som bara makes noll sense.

Vem är din favorit av tjejerna både i serien och utanför?

I serien – Hanna. Utanför vet jag inte tillräckligt mycket om dem.

Vem/ vilka är den jobbigaste personen i en serie du kollar på?

Gemma i Sons of Anarchy, Huck i Scandal, Ramsay Snow i Game of Thrones (eller jobbig och jobbig…får typ mardrömmar av honom), Joel i Hart of Dixie. Finns säkert många fler men de kan jag nämna på rak arm.

Vilken serie ser du fram i mot att se i höst?

Jag tycker att det ska bli spännande att se Gotham, Flash och en ny serie med Katherine Heigl. Jag måste läsa mer om vad som kommer för annars vet jag inte så många.

Med glimten i ögat frågar jag om det inte är dags att du kollar ikapp Revenge snart? :-)

Hehe jo…kanske. ;)

Om du bara fick välja tre serier att ”tvinga” dina barn att se när de blir äldre, vilka skulle du välja?

Haha. Om de var i tonåren så skulle jag tvinga dem att se tre serier som jag tycker är bra (så att jag kunde se med dem förstås) och sen skulle vi kunna sitta och diskutera dem i all oändlighet. Men då ska det vara innehåll som inte förstör deras oskyldiga små sinnen. Game of Thrones är uteslutet. Jag väljer Lost, Friday Night Lights ooooch….jag vill säga Sons of Anarchy men njaa. Vi tar Veronica Mars istället. Den skulle jag nog verkligen få tvinga dem till. ;)

Om du fick möjligheten att bosätta dig i en serie i ett år, dvs vandra runt i miljöerna, hänga på ställena du sett hundra gånger och umgås med karaktärerna (om du nu kommer överens med dem), vilken serie skulle det bli?

Om det bara gällde ett år så skulle jag nog slå till på något spännande. Vi tar Gossip Girl. Hade nog inte velat hänga med så många av karaktärerna…om någon…men alla serier som jag älskar karaktärerna i vill jag absolut inte bo. Men detta är ju New York, så gärna för mig.

Vilken serie var det som fick dig att bli en serienörd?

Vad svårt att säga. Jag tyckte alltid det var kul att följa serier på tvn när jag var yngre, då tyckte jag om gamla 90210 och Roswell. Men det som verkligen fick mig att bli en serienörd var när jag började titta online. Att veta att man skulle få se precis alla avsnitten, aldrig missa något för att det var mat just då eller för att man inte var hemma. Det älskade jag! Just när jag började följde jag bara tre serier och det var LOST, Smallville och The OC. Så det var väl de som startade allt. :)

Om du skulle få leva i vilken serie/film du ville, vilken skulle det vara?

Vi tar en film istället eftersom jag svarade på seriefrågan ovan. Och då säger jag i Edward Scissorhands. Utan allt det tragiska. För det om något har jag alltid tyckt ser ut som en drömmig sagoplats. Om alla var snälla och Edward träffade en trevlig doktor som hjälpte honom med några bra proteser så kunde vi alla leva lyckliga där tillsammans.

Vilken typ av serier/filmer föredrar du? Drama, thriller, övernaturligt etc.

Jag ser mest på dramaserier tror jag. Och ganska mycket övernaturligt med. Det jag ser minst på är animerade serier (noll stycken) och rena komediserier. Såna med inspelade skratt – noll stycken.

Kan du säga precis alla serier du följer? Hur många är det?

HÄR finns en lista som behövs uppdateras lite men där får du en aning. Det är hög tid för det så jag ska se till att uppdatera den i veckan och sen skriver jag ett inlägg när jag gjort det.

Kan du skriva mer om ditt privatliv? Man får aldrig höra något om det :)

Jag har en egen blogg för det! Den hittar du HÄR och där skriver jag (mest visar bilder faktiskt) om mitt liv med min man Gustav och våra pojkar Sam och Elis.

har du sett Switched at Birth?:)

Ja, jag såg två säsonger av Switched at Birth men jag tröttnade sen.

har du sett breaking bad? den är super bra ge den en chans :)

Får den här frågan så ofta och ja, jag ska se den. Det känns så jobbigt att börja bara, jag vet inte varför. Innerst inne vet jag ju att jag säkert kommer fastna och bli besatt.

Kollar du fortfarande på Supernatural? Såg du säsongsavslitningen härom veckan. Grym cliffhanger iaf och skulle va kul att höra vad du tycker om den!

Samma svar här som ovan. Ska kolla ifatt på Supernatural!

Tredje och sista delen med era frågor kommer snart. :)

Publicerat av

Seriedrottningen

TESTING TESTING.

18 reaktioner på ”Svar på frågestund, del 2”

 1. Se breaking bad, okej?! Jag var tveksam länge, såg piloten och orkade inte se vidare. Sen när jag väl såg vidare.. OH SHIT vad jag älskar den serien :) Är ledsen att den är över..

 2. Har bara hunnit se tre avsnitt med breaking bad, sedan vet jag inte vad som hände. Jag kanske inte fastnade? Nåväl, den är rätt seg. :/

 3. Breaking Bad måste du bara se. Tog ett litet tag innan man fastnade helt men sen blir det bara bättre och bättre. Den femte och sista säsongen är det bästa jag sett i tv-väg.

 4. Jag tycker du borde titta på Misfits om du inte redan sett den serien. Bra blandning av drama och övernaturliga inslag. Och ett bekant ansikte är med (som du kanske inte tycker så mycket om i en annan roll men ändå..)!

 5. Se säsong 1-3 av Misfits, där var den awesome! Sen måste du verkligen se My mad fat diary, den är så fin, bra och verklig. Och Masters of sex!

 6. Slutade också se PLL när det blev för tjatigt. Jag googlade vem som är A. Serien baseras ju på böcker så det finns en förklaring till allting. Jag kände däremot att jag inte orkade se typ 5 säsonger för att få reda på hur de lägger upp det i serien. Kan ju skilja sig från böckerna…

  1. Det har väl redan skiljt sig en massa från böckerna så det kommer säkert inte vara samma. Eller så är det det ändå, ingen aning…de verkar i alla fall gilla att dingla med olika “avslöjanden” och teorier.

 7. Just nu är jag helt besatt av Shameless! haha alltid är det någon ny serie som jag blir besatt av, jag kan inte sluta kolla så jag hamnar alltid efter i mina veckoserier ;-)

  Breaking Bad ska jag också kolla på så småningom, men precis som dig så har jag haft svårt att börja kolla.. har köpt de första 4 säsongerna på dvd till och med, men har ändå inte börjat.

 8. Breaking bad är grym. Det stora problemet jag ser med den serien är att den bara är deppig rakt igenom. Så de första avsnitten känns väldigt tunga…. Sen vänjer man sig. U should check it out!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.